Δύσκολοι καιροί για περιοδικά

default image

Το πρώτο βίντεο που ανέβηκε ποτέ στο Youtube, η ιαπωνική έκδοση του Playboy και οι απίθανες μεταγραφές της τηλεοπτικής αγοράς

Google

Σύμφωνα με αυτό
εδώ το ποστ, στο μπλογκ της Google, η διάσημη μηχανή αναζήτησης θα βγάζει τα αποτελέσματα που βρίσκει, βάσει της περιοχής που βρίσκεται ο κάθε χρήστης που ψάχνει (με τη βοήθεια της ΙP του).

YouTube
Αν έχετε την περιέργεια θα σας την ικανοποιήσουμε.
– Ποιό είναι το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube;
Αυτό .

Playboy
Η ιαπωνική έκδοση του ανδρικού περιοδικού Playboy είναι έτοιμη να ανασταλεί. Το Νοέμβριο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο τεύχος και σύμφωνα με τους εκδότες του, ο λόγος είναι η εξάπλωση του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας. Όταν ξεκίνησε το Playboy στην Ιαπωνία το 1975, πουλούσε 900 χιλ. κομμάτια το μήνα. Τον τελευταίο καιρό πουλά 55 χιλ. Δύσκολοι καιροί.

Μεταγραφές
Ο Λιάγκας στον MEGA; Ο Λιακόπουλος στον ΑΝΤ1; Όλα γίνονται.

BBC
Η Ofcom (το ΕΣΡ της Μ. Βρετανίας) έριξε καμπάνα 400 χιλ. λίρες στο BBC(!) για αρκετές απάτες εις βάρος τηλεθεατών με τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης. Ε όχι και το BBC…

Μπάλα
Το παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ του Παναθηναϊκού με τη Διναμό Τυφλίδας έκανε 36% τηλεθέαση, σύμφωνα με την AGB, ενώ το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Χετάφε 23,5%.

Στην Ιταλία
Ο τηλεοπτικό όμιλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Mediaset, υπέβαλε μήνυση κατά του YouTube (και της Google) και ζητά αποζημίωση 500 εκατ. ευρώ. Ο λόγος είναι η παράνομη διανομή και εμπορική χρήση από το YouTube, οπτικοακουστικού υλικού που ανήκει στη Μediaset. Λένε μάλιστα πως σύμφωνα με μια τμηματική ανάλυση του θέματος που έκαναν, βρέθηκαν στο YouTube 4.600 βίντεο με υλικό της Mediaset (συνολικά διάρκειας 350 ωρών).

Πρωτοσέλιδο της ημέρας

Η Ελευθεροτυπία  για την φωτογραφία και γενικότερα για το αφιέρωμα της εφημερίδας στην Κίνα.

Τηλεθέαση
Την εβδομάδα 21 με 27 Ιουλίου, το MEGA σημείωσε τηλεθέαση 15,8%. Ακολούθησαν ΑΝΤ1 με 14,2%, ALPHA με 11,7%, ΝΕΤ με 11,3%. Στο 11% το STAR, 9,9% για το ALTER. ET1 και ΣΚΑΪ είχαν 4,9% και 4,7% αντίστοιχα.

Κυριακάτικες
Σε μεγάλη άνοδο (εν μέρη χάρη στο Straight Story) την περασμένη Κυριακή το Πρώτο Θέμα. Πούλησε 191 χιλ. φύλλα και βρέθηκε στην κορυφή. Ακολούθησε το Βήμα με 168 χιλ. και η Ελευθεροτυπία με 157. Στις 152 η Καθημερινή, στις 111 το Έθνος. Άνοδος 30 χιλ. φύλλων για τον Ελεύθερο Τύπο (83). Τα Νέα του Σαββάτου είχαν 102 χιλ.

Φωτό της ημέρας
Πέντε και σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα