Σφαγή διαδηλωτών στην Υεμένη

default image

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Υεμένη, με τις δυνάμεις ασφαλείας να ρίχνουν στο ψαχνό. Λάδι στη φωτιά των διαδηλώσεων η εκτέλεση του Ανουάρ αλ Αουλάκι

Τουλάχιστον 1.480 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη αφότου άρχισαν συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές που αξιώνουν τον εκδημοκρατισμό της χώρας και τις δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας το Φεβρουάριο.

Ο υφυπουργός Πληροφόρησης Άμπντου αλ Τζανάντι είπε στους δημοσιογράφους ότι ο απολογισμός αυτός περιλαμβάνει πολίτες, στρατιώτες και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και καλύπτει την περίοδο από την έναρξη των ταραχών ως την 25η Σεπτεμβρίου.

Είναι η πρώτη επίσημη εκτίμηση για τον απολογισμό των θυμάτων της σύγκρουσης στη χώρα που δημοσιοποιεί η κυβέρνηση.

Το Σάββατο τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν στην διάρκεια επιχείρησης εναντίον ισλαμιστών μαχητών που φέρονται να συνδέονται με την αλ Κάιντα στην πόλη Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Αμπιάν, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης στον ιστότοπό του.

Πρόσθεσε ότι ο στρατός με τη βοήθεια κατοίκων ανέκτησε τον έλεγχο πολλών συνοικιών της Ζιντζιμπάρ.

Η επιχείρηση σημειώθηκε μια ημέρα αφότου ο Ανουάρ αλ Αουλάκι, ένας γεννημένος στις ΗΠΑ ιμάμης που θεωρείτο πνευματικός ηγέτης της αλ Κάιντα, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην ανατολική Υεμένη.

Ισλαμιστικές παρατάξεις εκμεταλλεύτηκαν τη συνεχιζόμενη εξέγερση εναντίον του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και κατέλαβαν αρκετές περιοχές στο νότιο τμήμα της Υεμένης τους τελευταίους μήνες.

Επίσης χθες, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Υεμένης Σαναά για να απαιτήσουν τα μέλη της κυβέρνησης του Σάλεχ-ο οποίος κυβερνά επί 33 χρόνια-να προσαχθούν στην δικαιοσύνη για την βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα