Vuhl 05. Το μεξικάνικο ανοικτό supercar

Vuhl 05. Το μεξικάνικο ανοικτό supercar

Το όνομα μπορεί να ακούγεται γερμανικό για τους περισσότερους,όμως το Vuhl 05 που αποκαλύφθηκε σε ένα αυστηρά επιλεγμένο κοινό στο Royal Automobile Club στο Λονδίνο, είναι στην πραγματικότητα δημιουργία μιας μεξικάνικης εταιρίας. Το όνομά του παραπέμπει σε ένα όχημα εξαιρετικά υψηλής απόδοσης και ελαφρύ.

Το 05 ανοικτό supercar είναι το πνευματικό τέκνο των αδελφών Iker και Guillermo Echeverria, και τυγχάνει της υποστήριξης μιας σειράς εταιριών αλλά και της κυβέρνησης του Μεξικού. Μεταξύ των προμηθευτών της μεξικάνικης φίρμας περιλαμβάνονται οι Ford, Multimatic και Michelin.

Η ονομασία Vuhl που σημαίνει Vehicles of Ultra High-performance Lightweight κάθε άλλο παρά τυχαία δόθηκε στο όχημα, αφού το βάρος του δεν ξεπερνά τα 700 κιλά. Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από ένα μονοκόκ σασί αλουμινίου και το αμάξωμα από εξαιρετικά ελαφριά υλικά.

Το Vuhl 05 κινείται από έναν κινητήρα 2,0 λίτρων Ecoboost της Ford, η απόδοση του οποίου φτάνει τα 290 άλογα με 420 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Το όχημα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 245 χλμ./ώρα ενώ επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7’’ .

Η παραγωγή του Vuhl 05 θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο, φυσικά στο Μεξικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα