Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις του debate

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις του debate

Ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία των πέντε πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών. Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του debate στο News 24|7

Ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία των πέντε πολιτικών αρχηγών ενόψει ευρωεκλογών. Δείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του debate στο News 24|7. Το debate διεξάγεται στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου

Το LIVE της τηλεμαχίας

-Ολοκληρώθηκαν οι αφίξεις πολιτικών αρχηγών  και των δημοσιογράφων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

-Όλοι έχουν λάβει τις θέσεις τους, αλλά υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του  debate.

-Ξεκινά η τηλεμαχία

– Αρχίζει ο κύκλος ερωτήσεων στην ενότητα Ευρώπη και Εξωτερική πολιτική

Ο Αντώνης Σρόιτερ ρωτά τον Κ. Καραμανλή: Σας έχω ακούσει να παραδέχεστε τα λάθη του παρελθόντος. Πόσα λάθη επιτρέπεται να κάνει ένας πρωθυπουργός; Δικαιούστε να κάνετε άλλα λάθη και ιδιαίτερα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι όλες οι υποθέσεις διερευνώνται και η εξωτερική πολιτική χρειάζεται υπεύθυνες πολιτικές. Τόνισε ότι έχουμε πετύχει πολλά στην εξωτερική πολιτική και απαρίθμησε τις επιτυχίες της κυβέρνησης.

Ο Ν. Ευαγγελάτος ρωτά τον Γ. Παπανδρέου: Αν τεθέι αίτημα για τη μουσουλμανική μειονότητα, θα δεχθείτε να αυτοπροσδιορίζεται ως τουρκική μειονότητα.

-Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι η εξωτερική πολιτική είναι κρίσιμο θέμα, ότι πρέπει η Ελλάδα να αποφασίζει για τους πολίτες της, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό και αρνήθηκε ότι είχε δηλώσει ότι η μουσουλμανική μειονότητα θα μπορούσε να αυτοπροσδιοριστεί ως τουρκική. Παράλληλα έκανε επίθεση στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική της, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση κατέθεσε τα όπλα.

-Ανδρέας Κωνσταντάτος ρωτά την Α. Παπαρήγα: Αν ήμασταν εκτός ΕΕ, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ πώς θα αναπληρώναμε την απώλεια κονδυλίων;

-Η κα Παπαρήγα απάντησε ότι ο ελληνικός λαός θα κέρδιζε αν ήμασταν εκτός ΕΕ, διότι όλος ο πλούτος που παρήγαγε θα ήταν για το καλό του και πρόσθεσε ότι ο λαός χάνει από τη συμμετοχή και κερδίζει η πλουτοκρατία.

Σε διευκρινιστική ερώτηση για τις χώρες της Α. Ευρώπης που κάνουν ουρά για να μπουν στην ΕΕ, η κα Παπαρήγα υποστήριξε ότι δεν ξέρουμε την άποψη του λαού για το αν θα ήθελε να είμαστε εντός και δεν έγινε ποτέ δημοψήφισμα.

-Αιμίλιος Λιάτσος ρωτά τον Α. Αλαβάνο: Παρατηρούνται πτωτικές τάσεις στις δημοσκοπήσεις για το κόμμα σας και πολλοί βλέπουν ως αιτία το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται από τον ευρωπαϊκό του χαρακτήρα. Τι απαντάτε σ’ αυτό.

-Ο Αλέκος Αλαβάνος προβάλλει τη δράση του κόμματός του στην ευρωβουλή και εγκαλεί την κυβέρνηση απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι δεν μάχεται επαρκώς για τον λαό και τους εργαζόμενους.

Σε διευκρινιστική ερώτηση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζουν περισσότερο με του ΚΚΕ σχετικά με την Ευρώπη ο κ. Αλαβάνος(εμφανώς εκνευρισμένος) υπερασπίζεται τις θέσεις του λέγοντας ότι δεν έχει σχέση με την ευρώπη η οικονομία καζίνο της ΕΕ. 

-Η Όλγα Τρέμη ρωτά τον Γ. Καρατζαφέρη: Πώς θα μπορούσε να συνεργαστεί με μια κυβέρνηση όταν την κατηγορή για εθνική πολιτική υποταγμένη στις ΗΠΑ; 

-Ο κ. Καρατζαφέρης μιλά υπέρ Σαρκοζί και Μέρκελ για τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία και λέει ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση πάνε αντίθετα με τη θέληση του ελληνικού λαού. Δεν απάντησε για τη συνεργασία με τη ΝΔ. Σε διευκρινιστική ερώτηση για την κ. Τζαβέλα και τις απόψεις της περί ελληνοτουρκικής φιλίας, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι είναι υπέρ της σύνθεσης και γι’ αυτό παρά το ότι δεν συμφωνεί απόλυτα μαζί της δήλωσε περήφανος που την έχει. Και πάλι δεν απάντησε για τις αντιφάσεις της πολιτικής του

Αρχίζει ο κύκλος ερωτήσεων στην ενότητα Οικονομία και ανάπτυξη

-Η Σία Κοσιώνη ρωτά τον Γ. Παπανδρέου: Έχετε συγκεκριμένο σχέδιο για την Πράσινη Ανάπτυξη, θα υπάρξει αναδιάρθρωση υπουργείων και πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι έχει σχέδιο για το πως θα εφαρμοσθεί και το πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες και τόνισε ότι ως κυβέρνηση θα δημιουργήσει υπουργείο Περιβάλλοντος.

Για τα κονδύλια που χρειάζονται ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μέσω σχεδίου θα βρεθεί χρηματοδότηση από την ΕΕ και ιδιωτικές επενδύσεις.

-Αντώνης Σρόιτερ ρωτά την Α. Παπαρήγα; Γιατί δεν δέχεσθε τον έλεγχο της εφορίας στα οικονομικά σας;

-Η κα Παπαρήγα απάντησε ότι το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρηση και ότι τα κόμματα πρέπει να ελέγχουν τα ίδια τα κόμματα. Ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν πρόκειται να δώσει ονόματα των ανθρώπων που χρηματοδοτούν το ΚΚΕ.

Διευκρινιστική ερώτηση για όσους εργάζονται στο κόμματα με μικρότερο μισθό από αυτά που ζητάει το κόμμα για τους εργαζόμενους.

Η κα Παπαρήγα απάντησε ότι το κόμμα δίνει μέσο μισθό, διότι η προσφορά στο ΚΚΕ από τα μέλη του είναι ανιδιοτελής και όχι καριέρα.

Ο Ν. Ευαγγελάτος ρωτά τον Α. Αλαβάνο: Ερώτηση για τις κινητοποιήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ που εμπόδιζαν τη λειτουργία καταστημάτων μία παραπάνω Κυριακή το χρόνο και δυσκόλευαν μικρά μαγαζιά που κινδύνευαν με λουκέτο.

-Ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι η μία Κυριακή  είναι πρόσχημα και ότι οι καταστηματάρχες εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

Διευκρινιστική ερώτηση για την πτώση των δημοσκοπήσεων λόγω της δράσης του ΣΥΡΙΖΑ και ερώτηση για το αν επιμένει στην εθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας.

-Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι σε περίοδο κρίσης χρειάζονται αποφάσεις που μοιάζουν ακραίες, αλλά δεν είναι και επέμεινε στην εθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας.

-Παρατήρηση της κας Χούκλη για ερωτήσεις εντός θεματικής ενότητας

Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος ρωτά τον Γ. Καρατζαφέρη: Γιατί δώσατε χείρα βοηθείας στον πρωθυπουργό για την οικονομική κρίση, παρά την κριτική σας;

Ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι σε περίοδο κρίσης θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας  και επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι την Ελλάδα την κυβερνούν τρεις οικογένειες. Σε διευκρινιστική ερώτηση τόνισε ότι είναι υπέρ του διαλόγου με όλους.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος ρωτά τον Κ. Καραμανλή: Που οφείλεται η καθυστέρηση για τις μεταρρυθμίσεις; Πώς θα πείσετε ότι οι υποσχέσεις δεν θα μείνουν στα χαρτιά;

Ο κ. Καραμανλής απάντησε ότι έχουν ήδη γίνει πολλές μεταρρυθμίσεις(ολυμπιακή, ΔΕΚΟ, ΟΛΠ) και πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε και άλλες. Σε διευκρινιστική απάντηση για την επιβολή φόρων, ο κ. Καραμανλής είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν σχεδιάζονται νέοι φόροι, αλλά επανέλαβε ότι αργότερα αν συνεχιστεί η κρίση δεν μπορεί να το αποκλείσει.

Αρχίζει ο κύκλος ερωτήσεων στην ενότητα Κοινωνική πολιτική

-Όλγα Τρέμη ρωτά την Α. Παπαρήγα: Πώς θα έλυνε με τα σημερινά δεδομένα το ασφαλιστικό χωρίς να πειράξει τις συντάξεις;

-Η κα Παπαρήγα απάντησε ότι δεν φτάινε οι εργαζόμενοι και το δημογραφικό. Πρόσθεσε ότι ακόμα και σε συνθήκες κρίσεις πρέπει να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, οι οποίοι άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι πρέπει να πληρώσουν αυτοί που φταίνε.

Μικρή ένταση μεταξύ κας Παπαρήγα και κας Τρέμη για διευκρινιστική ερώτηση σχετικά με τον καταγγελτικό λόγο του ΚΚΕ.

-Σία Κοσιώνη ρωτά τον Α. Αλαβάνο: Πώς θα γίνουν πραγματικότητα οι υποσχέσεις για μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα σε περίοδο κρίσης; Γιατί δεν πείθουν τον λαό;

Ό κ. Αλαβάνος τόνισε ότι τα προβλήματα του λαού μπορούν να επιλυθούν με πάταξη της φοροδιαφυγής και αναδιανομή εισοδήματος και επιτέθηκε προσωπικά(για δεύτερη φορά) στον πρωθυπουργό για την προστασία επιχειρήσεων και σπατάλη χρημάτων στους εξοπλισμούς, ρωτώντας τον τι θα κάνει γι’ αυτή την κατάσταση.

-Ο Αντώνης Σρόιτερ ρωτά τον Γ. Καρατζαφέρη: Ερώτηση για το αν θα δεχόταν μετανάστες στο σώμα της αστυνομίας και να σχολιάσει δήλωση του βουλευτή Πλεύρη που κατέκρινε σφοδρά την πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει μετανάστες στα σώματα ασφαλείας;

-Ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε σε διάλογο για το θέμα της μετανάστευσης και άδειασε τον βουλευτή του, μιλώντας στρογγυλεμένα για το πρόβλημα. Τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από το μεγάλο αριθμό μεταναστών στη χώρα.

Σε διευκρινιστική ερώτηση μίλησε για τον κίνδυνο στις πλατείες του κέντρου από την παρουσία λαθρομεταναστών και εμπόρων ναρκωτικών.

Ο Ν. Ευαγγελάτος ρωτά τον Κ. Καραμανλή: Πώς γίνεται να μην πληρώνονται οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των 300 ευρώ και πώς φαίνεται η ευαισθησία της κυβέρνησης όταν οι χαμηλόμισθοι περνάνε τέτοιες δυσκολίες;

Ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να ασκηθεί κοινωνική πολιτική, μέσω των μεταρρυθμίσεων και της εξυγίανσης των ταμείων. Σε διευκρινιστική ερώτηση για τις τρύπες στο ταμείο και στο ΙΚΑ, ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά ποτέ δεν διέταξε να δαρούν ή να ξεφουσκώνουν λάστιχα αγροτών, υπονοώντας ότι αυτό έγινε επί ΠΑΣΟΚ.

-Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος ρωτά τον Γ. Παπανδρέου: Υπάρχει κρυφή ατζέντα φόρων από το ΠΑΣΟΚ που έχει αδυναμία στο Σουηδικό μοντέλο;

-Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι επιθυμεί ισότητα για όλους ενίσχυση των ασθενέστερων και άσκησε κριτική για το πού πάνε τα χρήματα επί Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Παπανδρέου επανήλθε στον όρο βαρβαρότητας για την κατάσταση στην κοινωνία αυτή τη στιγμή μετά την επίθεση του πρωθυπουργού στην προηγούμενη ερώτηση.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεσμεύεται για αναδιανομή εισοδήματος και πάταξη της διαφθοράς και επανέλαβε ότι δεν “χρωστάει σε κανέναν”.

Αρχίζει ο κύκλος ερωτήσεων στην ενότητα Παιδεία

-Όλγα Τρέμη ρωτά τον Α.Αλαβάνο:  Οι θέσεις του κόμματος για την εξέγερση του Δεκέμβρη(η κα Τρέμη μίλησε για καμιά 500αρια κουκουλοφόρους που έκαιγνα την Αθήνα) είχε επίδραση στη δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι ήταν εξέγερση της νεολαίας, επικαλέστηκε δηλώσεις του κ. Ιερώνυμου και του Κάρολου Παπούλια και πρόσθεσε ότι είναι υπερήφανος για τη στάση του κόμματος στα γεγονότα του Δεκέμβρη, παρά τις επιθέσεις. Σε διευκρινιστική ερώτηση ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για την συνεπή στάση του κόμματος για το άρθρο 16, προστατεύοντας τα δημόσια πανεπιστήμια.

Ο Ν. Ευαγγελάτος ρωτά τον Γ. Καρατζαφέρη: Θα πρέπει ο μουσουλμάνος Έλληνας μαθητής να διδάσκεται στο σχολείο την θρησκεία του και να προσεύχεται;

Ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τους Ιμάμηδες και φυσικά μπορούν να μην διδάσκονται στο σχολείο την χριστιανική θρησκεία.  Τόνισε ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα και θα πρέπει να υπάρξουν γενναίες αποφάσεις σε αυτό το θέμα. Ανέφερε πάντως την απόφαση Μπράουν για ποσοστώσεις των αλλοδαπών στα σχολεία.

-Η Σία Κοσιώνη ρωτά τον Κ. Καραμανλή: Πότε θα υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις για το 5% στην Παιδεία και πώς θα αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο δημόσιο σχολείο.

-Ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε ότι δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα στη δημόσια εκπαίδευση και δικαιολογήθηκε για τα μειωμένα κονδύλια για την Παιδεία, επικαλούμενος το έλλειμμα που παρέλαβε. Τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία συνεχίζονται και μέμφθηκε τον Γ. Παπανδρέου για υπαναχώρηση στην υπόθεση του άρθρου 16.

Σε διευκρινιστική ερώτηση ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο νόμος πλαίσιο εφαρμόζεται και τόνισε ότι το θέμα με το βιβλίο της Ιστορίας αποσύρθηκε για επιστημονικούς λόγους.

Ο Αντώνης Σρόιτερ ρωτά τον Γ. Παπανδρέου: Πώς γνωρίζει για τα προβλήματα της Παιδείας, όταν η κόρη του σπουδάζει στο εξωτερικό.

Ο κ. Παπανδρέου αρχικά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για το άρθρο 16 και το κλείσιμο της βουλής(έχουν αρχίσει έμμεσα και απαντάνε ό ένας στον άλλον) και απάντησε ότι γνωρίζει τα προβλήματα της Παιδείας δίοτι έχει φοιτήσει σε πολλά σχολεία στη ζωή του. Δεν απάντησε απευθείας στο ερώτημα για την κόρη του.

Σε διευκρινιστική ερώτηση πρόσθεσε ότι ξέρει τα προβλήματα των παιδιών και ο γιος του έχει πάει σε δημόσιο σχολείο. Πρόσθεσε ότι μια άλλη παιδεία είναι εφικτή.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος ρωτά την Α. Παπαρήγα:  Ποιες είναι οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εξετάσεις του πανεπιστημίου και τι θα έλεγε στα παιδιά που πάνε στο Κολλέγιο(το ΚΚΕ είναι αντίθετο); Η κα Παπαρήγα υπερασπίστηκε τη δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους, ανεξάρτητα από τάξη και εισόδημα και πρέπει πρώτα να λυθεί το τι Παιδεία θέλουμε και μετά να λύσουμε το εξεταστικό.

Αρχίζει ο κύκλος ερωτήσεων στην ενότητα περιβάλλον

-Αιμίλιος Λιάτσος ρωτά τον Γ. Καρατζαφέρη: Σε ποιο κλίμα προτεραιότητας εντάσει το κόμμα σας το περιβάλλον;

Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικό θέμα, αλλά είπε ότι υπάρχει το πιο σημαντικό πρόβλημα της φτώχειας και της πείνας που πρέπει πρώτα να λυθεί και μετά να συζητήσουμε για το περιβάλλον. Σε ρώτηση για τη διαχείριση των απορριμάτων απάντησε γενικόλογα, δείχνοντας ότι το περιβάλλον δεν είναι προτεραιότητα του κόμματός του

Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος ρωτά τον Κ. Καραμανλή: Γιατί δεν έφτασαν οι αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007;

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα της κυβέρνησης για το περιβάλλον και τόνισε ότι οι αποζημιώσεις δίδονται παρά τις καθυστερήσεις και ότι τα χρήματα θα καταλήξουν στους δικαιούχους. Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στους στόχους του Κιότο και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Η Όλγα Τρέμη ρωτά τον Γ. Παπανδρέου: Πώς συμβιβάζεται η “πράσινη ανάπτυξη” με το παρελθόν των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ;

Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι οι κυβερνήσεις του παρελθόντος δεν είχαν ακριβή αντίληψη του προβλήματος και σημείωσε ότι είναι διαχρονική η προσπάθεια του ιδίου για το περιβάλλον παρά τη χλεύη που συνάντησε. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για να εφαρμοστεί η “πράσινη ανάπτυξη”.

Η Σία Κοσιώνη ρωτά την Α. Παπαρήγα: Γιατί δεν είναι ψηλά τα θέματα περιβάλλοντος στο ΚΚΕ; Πώς κρίνει την Κίνα που η κυβέρνηση είναι κομμουνιστική και είναι μεγάλος ρυπαντής;

Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι το περιβάλλον αφορά τους πάντες ακόμα και τους φτωχούς(καρφί για την απάντηση Καρατζαφέρη). Η γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε την πράσινη οικονομία ως “πράσινες δουλειές” που εκπορεύονται από την ΕΕ. Σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν πρέπει να μπαίνει λουκέτο σε εταιρείες που ρυπαίνουν η κα Παπαρήγα τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει πίεση στους εργοδότες, να κλείνει το εργοστάσιο, αλλά να στηρίζονται οι εργαζόμενοι μέχρι να βρεθεί λύση.

Ο  Αντώνης Σρόιτερ ρωτά τον Α. Αλαβάνο: Γιατί χάνετε ψηφοφόρους από τους Οικολόγους; Τι κάνετε λάθος;

Ο κ. Αλαβάνος επιμένει να επιτίθεται στον κ. Καραμανλή, αυτή τη φορά για το Περιβάλλον και την Παιδεία και τόνισε ότι βλέπει με συμπάθεια του Οικολόγους και ότι το κόμμα του έχει αποδείξει εμπράκτως την ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον. Απέφυγε να απαντήσει για τις θέσεις δακτυλίου που έχει το κόμμα του στο κέντρο της Αθήνας και μίλησε για τη δράση του ΣΥΡΙΖΑ για ανοικτές παραλίες.

Αρχίζει ο κύκλος ερωτήσεων στην ενότητα Δημόσια διοίκηση και διακυβέρνηση

Η Όλγα Τρέμη ρωτά τον Κ. Καραμανλή: Υπάρχει πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Βατοπαιδίου η συγκαλύφθηκε για να μην πάτε στις κάλπες;

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι πολιτικό πρόσωπο ζημίωσε επί σκοπώ το ελληνικό δημόσιο και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο ως όφειλε. Πρόσθεσε ότι γίνονται όλες οι ενέργειες για την επιστροφή των εκτάσεων. Τόνισε ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης συνεχίζεται και τίποτα δεν θα μείνει στα κρυφά.  Σε διευκρινιστική ερώτηση για το αν δυο μοναχοί οργάνωσαν όλη αυτή την απάτη, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει ότι πολιτικοί είχαν ευθύνη, αλλά επρόκειτο για αμέλεια. Σημείωσε ότι πρέπει να δούμε το φαινόμενο στις διαστάσεις του.

  Ο Αιμίλιος Λιάτσος ρωτά τον Γ. Παπανδρέου: Η συζήτηση για τα σκάνδαλα ωφελεί και ενδιαφέρει τον λαό; 

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλες οι υποθέσεις και επανέλαβε ότι ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε την προσφορά του ΠΑΣΟΚ για στήριξη στον αγώνα για διαφάνεια και πλέον η κυβέρνηση είναι μέρος του προβλήματος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατολμία απέναντι στη διαφθορά και υποκρισία. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν τον κρατάει κανένας και ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα φέρει αλλαγές για να χτυπηθεί η διαφθορά.

Ο Ν. Ευαγγελάτος ρωτά την Α. Παπαρήγα: Είναι αλήθεια οι σχέσεις του ΚΚΕ με τον Γερμανό; Τι απαντά στις καταγγελίες.

Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι είχε βάλει στοίχημα για το ότι θα της κάνουν την ερώτηση, αλλά έπεσε έξω στη δημοσιογράφο(!). Κάλεσε τους κατήγορους να φέρουν στοιχέια.

Ο  Ανδρέας Κωνσταντάτος ρωτά τον Α. Αλαβάνο  σχετικά με την υπόθεση της απασχόλησης και τις προτάσεις Τσίπρα για νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο.

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με κάθε τρόπο τις νέες θέσεις εργασίας γιατί το πρόβλημα στην κοινωνία είναι οξύ και αναφέρθηκε και πάλι στην εισφοροδιαφυγή.

Η Σία Κοσιώνη ρωτά τον Γ. Καρατζαφέρη: Είναι αυτοσκοπός του κόμματός σας η συνεργασία με την κυβέρνηση και γιατί επιμένετε εφόσον σας χαρακτηρίζουν άκρα;

Ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε ότι παρά τα λάθη της κυβέρνησης, ο ΛΑΟΣ είναι ανοικτός στη συνεργασία για το καλό του τόπου και για άλλη μια φορά μίλησε για δύο κόμματα της ίδιας παράταξης. Σε ερώτηση για τη συνεργασία της κας Τζαβέλα με επιχειρηματίες στο παρελθόν απάντησε ότι το βιογραφικό της είναι πλούσιο και θα είναι χρήσιμη για τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα