Αύξηση τζίρου για τον Όμιλο Jumbo

Αύξηση τζίρου για τον Όμιλο Jumbo
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΡΑΤΙ (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την οικονομική χρήση του Ομίλου Jumbo, που έληξε στις 30 Ιουνίου 2013

Στο ποσό των 502,2 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις του ομίλου καταστημάτων Jumbo στην οικονομική χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2013 έναντι 494,3 εκατ. ευρώ την περυσινή χρήση, σημειώνοντας αύξηση 1,60%.

Στην ελληνική αγορά, τα καταστήματα Jumbo έκλεισαν τη χρήση με μικρή μείωση στον τζίρο τους. Στην κυπριακή αγορά τα καταστήματα κατέγραψαν μείωση των πωλήσεων 1,14% σε ετήσια βάση. Όσον αφορά τα καταστήματα της Βουλγαρίας σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2012 – Ιούνιος 2013, ο Όμιλος λειτούργησε τέσσερα νέα καταστήματα εκ των οποίων τρία στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία. Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί 62 καταστήματα όπου 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, τρία στην Κύπρο και οκτώ στη Βουλγαρία. Επιπλέον, ξεκίνησε και τη λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος www.e-jumbo.gr στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις της διοίκησης για τη νέα οικονομική χρήση, Ιούλιος 2013 – Ιούνιος 2014, ο Όμιλος θα συνεχίσει την επέκτασή του με άνοιγμα καταστημάτων σε αγορές που ήδη δραστηριοποιείται καθώς και στην νέα αγορά της Ρουμανίας.

Κατά την τρέχουσα χρήση αναμένεται να λειτουργήσει στην Ελλάδα το ιδιόκτητο κατάστημα στις Σέρρες (9.000 τετραγωνικών μέτρων), το μισθωμένο κατάστημα στον Άγιο Ελευθέριο (11.000 τ.μ.) καθώς και ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στην Βόρεια Ελλάδα (9.000 τ.μ.). Στην Κύπρο, αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το νέο μισθωμένο κατάστημα Jumbo στην Πάφο της Κύπρου (10.000 τ.μ.).

Το άνοιγμα του Ομίλου Jumbo στην αγορά της Ρουμανίας συνεπάγεται ότι θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους δύο μισθωμένα υπερκαταστήματα, ένα στο Βουκουρέστι (14.000 τ.μ.) και ένα στην Τιμισοάρα (13.000 τ.μ.).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα