Οι ιστοσελίδες ως χώρες

Οι ιστοσελίδες ως χώρες

Πώς θα ήταν οι δημοφιλείς ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αν ήταν χώρες πάνω στον πλανήτη; Αυτό το ερώτημα επιχείρησε να απαντήσει ο σκιτσογράφος Ράνταλ Μόνροε, ο οποίος σχεδίασε έναν χάρτη με βάση τα online στατιστικά των ιστοσελίδων

Ένας σκιτσογράφος δημιούργησε ένα παγκόσμιο  χάρτη που φαντάζεται τις  ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης  ως χώρες και  δείχνει το μέγεθός τους με βάση το πόσο δημοφιλή είναι.

Πρόκειται για τον Ράνταλ Μόνροε απόφοιτο του πανεπιστήμιου της Μασαχουσέτης που δημιουργούσε ένα φανταστικό παγκόσμιο χάρτη που εκπροσωπήσει τα επίπεδα της κοινωνικής δραστηριότητας σε διαδικτυακές κοινότητες όπως το Facebook, το  Twitter και το Skype.

Ο χάρτης του Μόνροε  βασίζεται στα  Online στατιστικά των ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένων  των ηιτσ, του φετινού   καλοκαιριού.

Κυρίαρχη θέση στο χάρτη έχουν το Facebook, το Twitter και το Skype. Ο χάρτης όμως έχει και μερικές εκπλήξεις όπως το μεγάλο ποσοστό που λαμβάνει το Myspace. Ελάχιστα ορατό είναι απεναντίας το ποσοστό που λαμβάνει το LinkedIn, ένα σάιτ  το οποίο έχει ως στόχο να συνδέει τους ανθρώπους μέσω του προφίλ των επιχειρήσεων.

Η  πιο εκπληκτική προσθήκη  είναι το  QQ, μια κινεζική υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων η οποία έχει περισσότερα από 100 εκατομμύρια  χρήστες, αλλά είναι σχεδόν ανήκουστη στη δύση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα