Independent Spirit Awards 2013: Οι υποψηφιότητες!

Independent Spirit Awards 2013: Οι υποψηφιότητες!

Μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία που στηρίζουν το ανεξάρτητο αμερικανικό (κι όχι μόνο) σινεμά. Προβάδισμα για «Silver Linings Playbook», «Moonrise Kingdom» και «Beasts of the Southern Wild».

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Μόλις χθες δόθηκαν τα Gotham Awards 2012 (τα ανεξάρτητα βραβεία της νεοϋορκέζικης βάσης) και σήμερα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Independent Spirit Awards. Τα «indie awards» απονέμονται μία μέρα πριν από τα Οσκαρ, συμβολικά, καθώς προσπαθούν να κρατούν ακόμα τα προσχήματα: αξιομνημόνευτο σινεμά δεν είναι μόνο το χολιγουντιανό σινεμά.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία του 2013 βρίσκουν τις ταινίες του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ ( «Silver Linings Playbook») και Γουές Αντερσον ( «Moonrise Kingdom») να διεκδικούν τα περισσότερα βραβεία (και οι δύο κέρδισαν θέσεις στις πεντάδες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου αλλά και στους ρόλους), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ταινίες με 2 ή 3 υποψηφιότητες δεν μπορούν να κάνουν ζημιά (π.χ. οι φετινοί ρόλοι, τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άντρες είναι άλυτος γρίφος).

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Beasts of the Southern Wild

Keep the Lights On

Silver Linings Playbook

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα