Κριτική Παπανδρέου για τη λαθρομετανάστευση

Κριτική Παπανδρέου για τη λαθρομετανάστευση

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο ζήτημα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στο ζήτημα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, μετά την επίσκεψή του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας. 

Οπως ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, διαπίστωσε “την πλήρη και συνολική αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης των προσφύγων”. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι “να ταλαιπωρούνται και να υποφέρουν οι τοπικές κοινωνίες, να ευτελίζονται οι ζωές μεταναστών και προσφύγων, αλλά και να ταλαιπωρούνται οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα”.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «μια σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει έξι πράγματα που σήμερα δεν γίνονται» και εξειδίκευσε.

“Σήμερα δεν υπάρχει σοβαρή φύλαξη των συνόρων μας, διότι έχουμε την πλήρη υποβάθμιση του Λιμενικού Σώματος από πλευράς μέσων και ανθρώπινου δυναμικού. Υπάρχει έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής για το πώς και ποιος χαρακτηρίζεται πολιτικός πρόσφυγας και ποιος επαναπροωθείται. Υπάρχει παντελής έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής για το πώς εντάσσουμε τους νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες στην ελληνική κοινωνία και οικονομία”. 

Πρόσθεσε ακόμη  “υπάρχει έλλειψη ξεκάθαρης πολιτικής ενίσχυσης και φύλαξης των λιμανιών, ώστε να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλα τα κυκλώματα της λαθρομετανάστευσης, ότι δεν επιτρέπουμε η Ελλάδα να είναι πύλη διαφυγής των λαθρομεταναστών προς την υπόλοιπη Ευρώπη”. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «”δεν έχουμε ενεργοποιήσει τις διμερείς μας συμφωνίες με τη γείτονα Τουρκία, που προβλέπουν την επαναπροώθηση όσων λαθρομεταναστών έρχονται στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας”, κάτι που όπως σημείωσε, “μπορούσαμε και είχαμε εφαρμόσει, όταν εμείς ήμασταν κυβέρνηση”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στη δημιουργία και λειτουργία καταυλισμών, τόνισε ότι η κυβέρνηση “ψάχνει για μπαλώματα, όπως με τη λογική των καταυλισμών, που όμως επιδεινώνουν την κατάσταση και δεν λύνουν το πρόβλημα”. Και κατέληξε λέγοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από μια σοβαρή κυβέρνηση, μέσα από τη συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, ενημερώθηκε από τον νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Καστικόπουλο, τον δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα, τον περιφερειακό διοικητή του Λιμενικού Δημήτριο Μπαντιά και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πάτρας Αθανάσιο Αθανασόπουλο, για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα