Tech News Weekly

Tech News Weekly

Όλα τα νέα από το στρατόπεδο της Apple, το Twitter Search, το ''μεγάλο'' Kindle και οι σημαντικότερες εξελίξεις από το χώρο της τεχνολογίας.

Όλα τα νέα από το στρατόπεδο της Apple, το Twitter Search, το ”μεγάλο” Kindle και οι σημαντικότερες εξελίξεις από το χώρο της τεχνολογίας.
Χάκερς εναντίον Facebook








Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν την περασμένη Πέμπτη (14 Μαΐου 2009) 200 εκατομμύρια χρήστες του Facebook. Ο εκπρόσωπος της ιστοσελίδας Μπάρι Σμιτ δήλωσε ότι, αν και οι χάκερς απέσπασαν επιτυχώς τους κωδικούς διαφόρων χρηστών, έχουν ξεκινήσει ήδη η προσπάθειες αποκατάστασης των λογαριασμών.




70 χιλιάδες λάπτοπ ανακάλεσε η HP

Η Hewlett-Packard σε συνεργασία με τη αμερικανική Eπιτροπή Aσφάλειας Kαταναλωτικών Προϊόντων (US CPC) ανακάλεσε 70 χιλιάδες λάπτοπ για αντικατάσταση της μπαταρίας τους. Όπως και στο παρελθόν, η επιτροπή δέχτηκε δύο ανεξάρτητες αναφορές για υπερθέρμανση και κίνδυνο πυρκαγιάς.




«Βάπτισμα πυρός» για το Mac OS X 10.5.7




Από την προηγούμενη Τρίτη είναι διαθέσιμη για «κατέβασμα» η νέα έκδοση του λειτουργικού Leopard, Mac OS X 10.5.7. Το αρχείο αναβάθμισης που μετατρέπει οποιαδήποτε 10.5 έκδοση σε 10.5.7 είναι 729 Mb και οι πρώτες αναφορές λένε ότι δεν είναι ότι πιο γρήγορο τουλάχιστον σε ότι αφορά την εγκατάσταση.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές, η Apple έχει υποσχεθεί καλύτερη υποστήριξη αρχείων εικόνας RAW, καλύτερη αναπαραγωγή βίντεο, και καλύτερη κίνηση του κέρσορα στα Mac με κάρτα γραφικών Nvidia.




Αυξάνεται ανησυχητικά η κατανάλωση ενέργειας των γκάτζετ

Ένα ανησυχητικό πόρισμα της Διεθνούς επιτροπής ενέργειας κάνει λόγο για ολοένα και αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας από τις ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των τηλεοράσεων και διαφόρων γκάτζετ. Σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα η κατανάλωση ενέργειας από ηλεκτρονικά φτάνει το 15% της ενέργειας ενός νοικοκυριού ενώ η κατανάλωση των ηλεκτρονικών συσκευών θα έχει διπλασιαστεί ως το 2020 και θα έχει τριπλασιαστεί το 2030.




20-45 εκατομμύρια δολάρια τα κέρδη του App Store

Αν και ακριβή νούμερα είναι δύσκολο να υπολογιστούν, σύμφωνα με το blog lsvp το App Store δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο με έσοδα μεταξύ 20-45 εκατομμύρια δολάρια. Η εκτίμηση βασίζεται στην πρόσφατη ανακοίνωση της Apple ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1 δις download.




Νέες αλλαγές για το Twitter




Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, το Twitter άλλαξε το σύστημα εμφάνισης συνομιλιών καταργώντας μια επιλογή που υπήρχε αρκετούς μήνες. Η προεπιλογή είναι πλέον η εμφάνιση συνομιλιών τρίτων προσώπων μόνο όταν ένας χρήστης είναι “follower” και των δύο συνομιλητών.




Radeon HD 4890 στο 1GHz

Η νέα έκδοση της ATI Radeon HD 4890 έχει υπερχρονιστεί στο 1GHz, από τα 850MHz που είναι η εργοστασιακή της συχνότητα. Σύμφωνα με την AMD, η κάρτα του 1GHz ανεβάζει την απόδοση από τα 1,36 στα 1,6 teraflops κάτι που σημαίνει ότι η νέα 4890 είναι ταχύτερη από τη GeForce GTX 285 της Nvidia.



Η επιλογή λήψης όλων των απαντητικών μηνυμάτων αφενός δημιουργούσε φόρτο ανεπιθύμητων ειδοποιήσεων αλλά για καινούριους χρήστες ήταν χρήσιμο στην αναζήτηση νέων “followers”. Από ό,τι φαίνεται, όμως, δημιουργεί σύγχυση για αυτό το Twitter αποφάσισε να την αλλάξει.




Dell Mini 10 με TV tuner στα προσεχώς

Το νέο Mini 10v της Dell θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στην Αμερική με δέκτη τηλεόρασης και μόνο 35 ευρώ επιπλέον στην τιμή.




H προσφορά της εβδομάδας

Η Forthnet, προσφέρει νέες, μεγαλύτερες ταχύτητες broadband ADSL. Χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, όλες οι συνδέσεις έως 1Mbps αναβαθμίζονται αυτόματα σε έως 2Mbps και οι συνδέσεις έως 2Mbps και έως 4Mbps σε έως 8Mbps!



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα