Μπετανκούρ: “Ζούμε σαν νεκροί”

default image

"Εδώ ζούμε σαν νεκροί", διηγείται στην επιστολή της η γαλλο-κολομβιανή πολιτικός Ινγκριντ Μπετανκούρ, που κρατείται όμηρος της FARC

“Εδώ ζούμε σαν νεκροί”, διηγείται στην επιστολή της η γαλλο-κολομβιανή πολιτικός Ινγκριντ Μπετανκούρ, που κρατείται από το 2002 όμηρος από τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC).

“Δεν είμαι καλά στη υγεία μου. Δεν μπορώ να τραφώ, δεν έχω όρεξη, τα μαλλιά μου πέφτουν”, λέει η Ινγκριντ Μπετανκούρ στη 12σέλιδη επιστολή της προς τη μητέρα της Γιολάντα Πουλέθιο, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στο Παρίσι από τις επιτροπές υποστήριξης της ομήρου.

“Αγαπώ με την καρδιά μου τη Γαλλία, διότι θαυμάζω την ικανότητα κινητοποίησης ενός λαού, ο οποίος, όπως έλεγε ο Καμύ, ξέρει ότι το να ζεις, σημαίνει να δίνεσαι. Ολα αυτά τα χρόνια ήταν τρομακτικά, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπορώ να είμαι ακόμη ζωντανή χωρίς το δόσιμο που έχουμε όλοι εμείς που ζούμε εδώ σαν νεκροί”, λέει.

Η επιστολή αποτελεί, μαζί με το βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τις κολομβιανές αρχές, μια από τις αποδείξεις που δόθηκαν από τις FARC για το ότι η Ινγκριντ Μπετανκούρ και τρεις ακόμη αμερικανοί όμηροι βρίσκονται στη ζωή.

Τα παιδιά της, Μελανί και Λορέντζο, δήλωσαν “ευτυχισμένα” για αυτά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η μητέρα τους είναι ζωντανή, αλλά πολύ ανήσυχα για την “απελπιστική” κατάσταση της υγείας της.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα