Νέες συλλήψεις μελών της Αλ Κάιντα στην Υεμένη

default image

Υπό πίεση βρίσκεται το δίκτυο της Αλ Κάιντα στην Υεμένη. Τρεις νέες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, δύο εκ των οποίων αφορούν ηγετικά στελέχη

Τρεις άνδρες, φερόμενοι ως μέλη της αλ Κάιντα, δύο εκ των οποίων θεωρούνται ηγετικά στελέχη του εξτρεμιστικού δικτύου στην Υεμένη, συνελήφθησαν στην επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Ένας από τους υπόπτους, ηλικίας 25 ετών, κατάγεται από  την επαρχία Χαντραμούτ και συνελήφθη την Πέμπτη από δυνάμεις ασφαλείας που είχαν εξαπολύσει κυνηγητό κατά των μελών της αλ Κάιντα στην επαρχία Μαρίμπ.

Δύο ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη της αλ Κάιντα συνελήφθησαν στις 14 Δεκεμβρίου στην επαρχία Μαρίμπ κατά τη διάρκεια επιχείρησης που κατάφερε «βαρύ πλήγμα στα μέλη του δικτύου στη Μαρίμπ”, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η επιχείρηση στις 14 Δεκεμβρίου είχε στόχο τη “σύλληψη του τοπικού ηγέτη της Αλ Κάιντα Αγιέντ αλ Σαμπουανί, ο οποίος κατάφερε βέβαια να διαφύγει”, ανέφερε πηγή ασφαλείας προσθέτοντας ότι κατά την επιχείρηση διεξήχθη “σφοδρή σύγκρουση με πέντε νεκρούς άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας”.

Η Υεμένη ανακοίνωσε την Τετάρτη τη σύλληψη στις αρχές της εβδομάδας έξι μελών της αλ Κάιντα, ανάμεσά τους ο Μοχάμαντ Αχμεντ αλ Χάναλ, ένας από φερόμενους ως ηγέτες της οργάνωσης, ύστερα από απειλές κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Σαναά, σύμφωνα με τις αρχές.

Η κυβέρνηση της Υεμένης διαβεβαιώνει ότι συνεχίζει τη μεγάλη επιχείρηση για την πάταξη της τρομοκρατίας σε αρκετές επαρχίες που θεωρούνται προπύργια των εξτρεμιστών ισλαμιστών.

Στόχος είναι “να ασκηθεί πίεση στους τρομοκράτες ώστε να μην καταφέρουν να αναδιοργανώσουν τους πυρήνες τους”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα