Tech News Weekly: Google Nexus One και άλλες ιστορίες

Tech News Weekly: Google Nexus One και άλλες ιστορίες

Ενα από τα πιο πλήρη, σίγουρα το πιο σύγχρονο από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών και βασισμένο στα νέα Android 2.1, τo Nexus One έρχεται ως ο διά...

Ενα από τα πιο πλήρη, σίγουρα το πιο σύγχρονο από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών και βασισμένο στα νέα Android 2.1, τo Nexus One έρχεται ως ο διάδοχος του iPhone. Διαβάστε στο ΜΕΝ 24 για το υπερτηλέφωνο της Google και τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας.Μετά από τρία χρόνια προσπαθειών και ένα «υπηρεσιακό» μοντέλο στα ράφια των καταστημάτων, η Google παρουσίασε το πρώτο της κινητό τηλέφωνο. Το πολυδιαφημισμένο Nexus One διατίθεται, πλέον, από την ιστοσελίδα της εταιρείας αντί 530 δολαρίων (ξεκλείδωτο) και αντί 179 δολαρίων με συμβόλαιο στην T-Mobile. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το Google Checkout για να αγοράσουν το τηλέφωνο από την ιστοσελίδα της εταιρείας και πρέπει να έχουν ένα λογαριασμό σε κάποια από τις υπηρεσίες της Google όπως π.χ. το Gmail. Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, το Nexus One θα γίνει διαθέσιμο άμεσα από τη Vodafone.








Όπως και με το HTC Dream που τέσταραν για πρώτη φορά το Android OS, κατασκευαστής του τηλεφώνου είναι η κορεάτικη HTC που φαίνεται ότι έχει κάνει για ακόμα μια φορά ένα “ήσυχο θαύμα”: Έχει καταφέρει να δαμάσει τις απαιτήσεις ενός θηριώδους διδύμου, μιας OLED “γιγαντοοθόνης” 3,7 ιντσών και ενός επεξεργαστή Snapdragon του 1 Ghz, και να τα τροφοδοτήσει με μια στάνταρ μπαταρία των 1400 mAh.



Ένα από τα πιο πλήρη και σίγουρα το πιο σύγχρονο από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Nexus One υποστηρίζει ασύρματες συνδέσεις Wi-Fi 802.11 a/b/g και n, HSDPA 7.2 Mbps, HSUPA, 2 Mbps Bluetooth v2.1 με A2DP και τρία 3G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (1700 / 2100 / 900).







Nexus One


Ανέβηκε από mrmayor92. – Ανακαλύψτε περισσότερα επιστημονικά βίντεο.



Ακολουθώντας τις επιταγές των καιρών, το Nexus One διαθέτει κάμερα 5 MP ( 2560х1920 pixels) με autofocus, LED φλάς, εγγραφή και αναπαραγωγή video σε HD (720p), GPS με υποστήριξη A-GPS, δύο μικρόφωνα για καλύτερη ποιότητα ήχου σε θορυβώδη περιβάλλοντα, αισθητήρα επιτάχυνσης, φωτός, και πυξίδα. Εκεί που διαφοροποιείται το Google Phone είναι η προσέγγιση του θέματος της εσωτερικής μνήμης. Ενώ η κρατούσα τάση είναι τα ενσωματωμένα τσιπάκια των 8 και 16 GB RAM, το Nexus One έρχεται με υποδοχή για κάρτες επέκτασης microSD έως 32 GB ενώ το τηλέφωνο λειτουργεί με 512MB RAM και 512MB ROM.







Test Nexus One


Ανέβηκε από yom_. – Bίντεο από τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες.



Ωστόσο, η μεγαλύτερη, ατραξιόν και αυτό που όλος ο κόσμος της τεχνολογίας περίμενε τόσους μήνες, ήταν το νέο Android 2.1. Στη εποχή που το hardware είναι σε δεύτερη μοίρα, η φιλοδοξία του Nexus One να γίνει το στάνταρ της αγοράς στα λειτουργικά συστήματα και αμφισβητήσει την κυριαρχία του iPhone ήταν ένα στοίχημα που όλοι περίμεναν το αποτέλεσμα του.




H πρώτη δοκιμή της συσκευής από το Engadget δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρυντική σε αυτόν τον τομέα. Ενώ είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις δε φέρνει κάτι καινούριο από πλευράς User Interface και οθόνης.



Μην ξεχνάμε όμως ότι το πρώτο iPhone ήταν σχετικά “γυμνό”, χωρίς apps, χωρίς functionality, υποστήριξη γλωσσών, copy, paste κ.α. Τηρουμένων των αναλογιών είναι μια πολύ σοβαρή πρώτη προσπάθεια.



Σε ότι αφορά το θέμα εμπορικότητα, η κυκλοφορία του Nexus One συμπίπτει και με μια ιδιαίτερα θετική συγκυρία στην αγορά. Σύμφωνα με έρευνα της ChangeWave στις ΗΠΑ -διεξήχθη στα μέσα Σεπτεμβρίου- η ζήτηση για Android καταγράφει αύξηση κατά 250%, η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στα τρία τελευατία χρόνια με διαφορά.



Από όσους συμμετείχαν στην έρευνα και δήλωσαν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν ένα smartphone εντός των επόμενων τριών μηνών, το 21% δήλωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει συσκευή Android.



Προς το παρόν κυκλοφορούν περίπου 28 συσκευές με την πλειονότητα να ανήκει στη Samsung και τη Motorolla. Η τελευταία φαίνεται να βασίζει όλες τις της ελπίδες για ανάκαμψη στα consumer electonics στο νέο λειτουργικό σύστημα.



Για τους αναλυτές της βιομηχανίας, επιπλέον, το Nexus One είναι ένα ακόμα τακτικό όπλο στη μάχη της Google για την επικράτηση στο διαδίκτυο. Εκτός από τις ίδιες τις συσκευές, για τη διάθεση των εγκαινιάστηκε ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα, η Google υπολογίζει σε κέρδη από την αγορά των app.



Επιπλέον, το πολύ πρόσφατο παράδειγμα του iPhone έχει δείξει πως τα apps μπορούν να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη μάχη της δημοτικότητας. Οι δύο πρώτες γενιές iPhone είχαν σημαντικές ελλείψεις από πλευράς τεχνολογικών χαρακτηριστικών αλλά το App Store δημιούργησε μια νέα αγορά από το μηδέν και άλλαξε για πάντα την κινητή τηλεφωνία.




Τablet PC ετοιμάζει η Google



Η μάχη των μεγάλων σε όλα τα μέτωπα κατά τα φαινόμενα θα συνεχιστεί και στα tablet pc. Ενώ όλα δείχνουν ότι στο επόμενο keynote, ο Στιβ Τζομπς θα παρουσιάσει το νέο Apple Tablet PC, η Google θα επεκτείνει τη συνεργασία της με την HTC για να μπει στην παρθένα αυτή αγορά.



Το tablet των Google – HTC θα βασίζεται στο λειτουργικό Chrome OS που είναι σχεδιασμένο εξαρχής για τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες του ίντερνετ. Ουσιαστικά το μόνο ερωτηματικό αφορά την εμπειρία της HTC σε συσκευές με οθόνες μεγαλύτερες από 4 ίντσες.



Εν αναμονή του Chrome OS, ο Chrome έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια του στους μεγάλους browsers ξεπερνώντας οριακά τοv Safari και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση πίσω από τον Internet Explorer και το Firefox.




Νέοι Intel Core i5 650, 660, 661 και 670



Η Intel παρουσίασε τους νέους Core i5 επεξεργαστές με ενσωματωμένο iGPU. Η συχνότητα λειτουργίας των νέων Core i5-650 είναι 3,2GHz , των 660 και 661 3,33GHz και των 670 τα 3,46GHz. Οι νέοι επεξεργαστές κατασκευάζονται με τη μέθοδο 32nm High-K Metal Gate και υποστηρίζουν HyperThreading καθώς και TurboBoost.




«Αυτοκτονεί» το Facebook



Η δημοτικότητα της διαδικτυακής έκδοσης του Δρ Κεβόρκιαν, το Web 2.0 Suicide Machine προβληματίζει τους υπεύθυνους του Facebook. To Suicide Machine φροντίζει για την ηλεκτρονική αυτοκτονία των χρηστών του Facebook, του Twitter, του MySpace και του LinkedIn σβήνοντας τις δικτυώσεις με άλλους χρήστες και μπλοκάροντας τον λογαριασμό.




Nokia X3



Ένα από τα πιο πλήρη μουσικά τηλέφωνα της Nokia διατίθεται, πλέον από τα Alpha Copy / Nokia Stores. FM ραδιόφωνο, mp3, κάμερα 3,2 megapixel Ovi Contacts, Ovi Mail και πρόσβαση στις εφαρμογές του Ovi Store, όλα στο νέο Nokia X3.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα