VW Polo R WRC με 220 ίππους. Το πιο γρήγορο της Polo που έγινε ποτέ

VW Polo R WRC με 220 ίππους. Το πιο γρήγορο της Polo που έγινε ποτέ

Με αγωνιστικές καταβολές, τούρμπο κινητήρα 2.0 λίτρων το νέο VW Polo R WRC με 220 ίππους θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο και θα παραχθεί σε μόλις 2.500 κομμάτια.

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους της VW, καθώς το πιο  ισχυρό Polo παραγωγής είναι γεγονός. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα παραπέμπουν σε ένα αυτοκίνητο με αγωνιστικές καταβολές, κάτι που τονίζεται από τις αγωνιστικού τύπου ζάντες Cagliari των 18 ιντσών, τις μπλε και γκρι γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα, το χαρακτηριστικό γράμμα «R» στην μάσκα και το λογότυπο του WRC στο πλάι. 

Κάτω από το καπό του συγκεκριμένου Polo συναντάμε τον γνωστό TSI κινητήρα 2.0 λίτρων της VW -όμοιος με αυτόν που κινεί το Golf GTI της τελευταίας γενιάς- η απόδοση του οποίου είναι στα 220 άλογα με 350 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα 243 χλμ/ώρα.

Το Polo R επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα, 0,1 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από ό, τι το Golf GTI. Η μέση κατανάλωση είναι στα 7.4 λτ./100 χλμ., ενώ για την μετάδοση της κίνησης φροντίζει ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. 

Η τιμή του στην Γερμανία θα διαμορφωθεί στα 33.900 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα