”Les Miserables”: οι πρώτες προβολές για τους ψηφοφόρους ήταν θριαμβευτικές και… σκανδαλώδεις

”Les Miserables”: οι πρώτες προβολές για τους ψηφοφόρους ήταν θριαμβευτικές και… σκανδαλώδεις

Εκεί που υπήρχε κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί στην ώρα του και να χάσει τα οσκαρικά deadlines, το ''Les Miserables'' τα κατάφερε και έκανε τις πρώτες προβολές του στο Λος Άντζελες για τις ενώσεις κριτικών

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

«Οι Άθλιοι» του Τομ Χούπερ, προβλήθηκαν σε συγκεκριμένες ενώσεις κριτικών το σαββατοκύριακο για τις εν μέρει ψηφοφορίες τους και συγκέντρωσαν διθυραμβικά σχόλια. Όμως, η προβολή της στα μέλη της Ακαδημίας θεωρήθηκε μεγάλο φάουλ.

Εκεί που υπήρχε κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί στην ώρα του και να χάσει τα οσκαρικά deadlines, το «Les Miserables» του Τομ Χούπερ (του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη για τον «Λόγο του Βασιλιά») τα κατάφερε και έκανε τις πρώτες προβολές του το προηγούμενο Σάββατο στο Λος Άντζελες για τις ενώσεις κριτικών.

Ο ίδιος ο Χούπερ που έπρεπε να τρέχει σε όλη την πόλη και να παρουσιάζει την ταινία από αίθουσα σε αίθουσα (12 προβολές πραγματοποιήθηκαν!) και να απαντάει σε Q & A στο κοινό, δηλώνει ότι «μπροστά στο άγχος ολοκλήρωσης της ταινίας αυτή η μέρα ήταν ξεκούραστη!»

Kι αν νομίζετε ότι υπερβάλλει: η ταινία τελείωσε στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής, μία μέρα πριν τις πρώτες προβολές της!

«Για πάνω από δύο μήνες κοιμόμουν μόνο 3 ώρες την μέρα» είπε στο κοινό του Chinese Theater στο τέλος της προβολής, την οποία καταχειροκρότησαν, όρθιοι, επί ώρα. «Standing ovations» σημειώθηκαν σε όλες τις προβολές, ενώ πολλές φορές το κοινό χειροκροτούσε μέσα στην ταινία, ειδικά στο τέλος των τραγουδιστικών ερμηνειών των ηθοποιών. Αυτή που αποσπά το μεγαλύτερο χειροκρότημα, όπως είναι αναμενόμενο, είναι η Αν Χάθαγουεϊ για την ερμηνεία της στο «I Dreamed a Dream».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και ρίξτε μία πρώτη ματιά στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

Διπλή υποψηφιότητα για την Αν Χάθαγουεϊ στα Όσκαρ;

Διαβάστε τα πάντα για το «Les Miserables»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα