Σαν παλιό σινεμά. Μια ξενάγηση σε υπέροχες, ερειπωμένες κινηματογραφικές αίθουσες

Σαν παλιό σινεμά. Μια ξενάγηση σε υπέροχες, ερειπωμένες κινηματογραφικές αίθουσες

Δείτε εκπληκτικές εικόνες από κινηματογράφους ανά τον κόσμο που εδώ και καιρό έχουν παραδοθεί στην εγκατάλειψη και την ερημιά

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Υπήρξε μια εποχή που τα σινεμά ήταν εξίσου μεγαλόπνοα όσο και οι ταινίες. Αίθουσες που ακόμη και σήμερα, ερειπωμένες κι άδειες εξακολουθούν να κόβουν την ανάσα.

Υπάρχει κάτι το μεγαλόπρεπο, ρομαντικό, βαθιά συγκινητικό σε μια άδεια μισογκρεμισμένη αίθουσα. Μοιάζει στοιχειωμένη από τις εικόνες που κάποτε ζωντάνευαν την οθόνη της, από τους ανθρώπους που γέμιζαν τους διαδρόμους.

Μαζί με το ίδιο το σινεμά όμως, αλλάζει κι ο τρόπος και οι τόποι που το βλέπουμε κι έτσι, οι τεράστιες σπηλαιώδεις αίθουσες του παρελθόντος που είχαν μεγαλύτερη συγγένεια με τα τεράστια, λαμπερά θέατρα παλιότερων εποχών και πολύ λιγότερη με τις κυψέλες των multiplex, μοιάζουν να εξαφανίζονται.

Πριν λίγες εβδομάδες βλέποντας το «Only Lovers Left Alive» του Τζιμ Τζάρμους, μια σκηνή γυρισμένη στο Michigan Theatre του Ντιτρόιτ, μια μαγική, τεράστια αίθουσα που τώρα πια έχει μεταμορφωθεί σε parking, μας έκοψε σχεδόν την ανάσα.

Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες από ερειπωμένους κινηματογράφους ανά τον κόσμο στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα