Εγκρίθηκε επίσημα το νέο πακέτο για την Ελλάδα

Εγκρίθηκε επίσημα το νέο πακέτο για την Ελλάδα
Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup), στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ** Eurokinissi

Οι χώρες της Ευρωζώνης ενέκριναν και επισήμως το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Διαβάστε πώς θα γίνει η καταβολή των χρημάτων

Εγκρίθηκε και επίσημα το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να αναφέρει πως έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εθνικές και κοινοβουλευτικές διεργασίες.

“Τα κράτη της Ευρωζώνης ενέκριναν επισήμως το δεύτερο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα. (…) Εξουσιοδότησαν το ταμείο αρωγής τους (το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) να αποδεσμεύσει το πρώτο τμήμα του προγράμματος, δηλαδή ένα συνολικό ποσό 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε πολλές δόσεις”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από σημερινή σύνοδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της νομισματικής ζώνης, οι οποίοι συνεδρίασαν στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας του ευρώ ή “Euro Working Group”.

Αυτό το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να ξαναγίνει βιώσιμη, κάτι που είναι προς το συμφέρον όλων.

Πρόκειται για μια “μοναδική ευκαιρία που η Ελλάδα δεν μπορεί να χάσει. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν τη δέσμευσή τους και να συνεχίσουν την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον τομέα του προϋπολογισμού, της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα αρωγής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα