Το ίντερνετ στην Ελλάδα

default image

Έρευνα e-metrics για το Internet αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο

The Hunt for Gollum

Σήμερα σας έχουμε ένα δωράκι. Θα το βρείτε
εδώ (και με ελληνικούς υπότιτλους). Πρόκειται για το φιλμ The Hunt for Gollum, το οποίο διαρκεί 40 λεπτά και είναι μια ανεξάρτητη προσπάθεια που δεν θα βγάλει καθόλου κέρδος, ενώ στοίχισε μόλις 3.000 λίρες. Το στόρι της ταινίας τοποθετείτε χρονικά ανάμεσα στο Χόμπιτ (δεν έχει γίνει ακόμα ταινία) και την τριλογία Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Δείτε
εδώ και το επίσημο σάιτ.

Πιο σέξι δεν γίνεται

Το δεύτερο δώρο για σήμερα.

Το ίντερνετ στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την έρευνα e-metrics για το Internet, που πραγματοποιήθηκε από την AGB Nielsen Media Research και τη Phaistos Networks, υπό την αιγίδα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και με τη συνεργασία του IAB Hellas, το 91,4% των χρηστών αναζητά πληροφορίες, το 79,1% ενημέρωση, το 67,2% χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να επικοινωνεί και το 61,4% ψάχνει πληροφορίες για αναζήτηση δουλειάς. Η έρευνα φιλοξενήθηκε από 97 σάιτ και συμμετείχαν 21.221 χρήστες (το 78,8% είναι άντρες). Το 74,5 από αυτούς που συμμετείχαν χρησιμοποιούν το ίντερνετ περισσότερο από 3 χρόνια.

Ενημέρωση
Πολύ σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι το ίντερνετ είναι για το 66,9% που πήρε μέρος στην έρευνα, η κύρια πηγή καθημερινής ενημέρωσης.
Ειδικότερα, τα θέματα για τα οποία ενημερώνονται οι χρήστες συχνότερα μέσω διαδικτύου, είναι για πολιτικές ειδήσεις (65,4%), για επιστήμη και τεχνολογία (60,3%), τον καιρό (58,7%), για αθλητικά (51,6%), για οικονομία και χρηματιστήριο (45,6%) και κοινωνικά και καλλιτεχνικά (26,8%).

Social
Όσο αφορά το blogging, το 9,9% των ερωτηθέντων έχει δικό του μπλογκ, ενώ το 50,6% τα επισκέπτεται συχνά. Σχετικά με τα social networking σάιτ, το 58,8% χρησιμοποιεί κάποιο από αυτά, ενώ το 50,5% από αυτούς που έχουν λογαριασμό το ή τα επισκέπτονται καθημερινά.

Γάτα
Θα τρουπώσει, όπως λέει και η ίδια, στο ίντερνετ η αθλητική εφημερίδα ‘Η Γάτα’. Από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο.

Πρωταγωνιστές
Συζήτηση για το τσιγάρο θα ανοίξει σήμερα Τρίτη τα μεσάνυχτα στο MEGA ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας

Ο Ελεύθερος Τύπος για τη μαθηματική συνταγή για ένα επιτυχημένο γάμο.

Derby
Μετά την Αθλητική Ηχώ και τον Πράσινο Τύπο, κλείνει τέλος Μαΐου και μετά από 9 χρόνια η έτερη πράσινη αθλητική εφημερίδα, Derby . Καλή δύναμη στους εργαζόμενους της εφημερίδας.

Τηλεθέαση
Ο τελικός Κυπέλλο Hellas online, ΑΕΚ – Ολυμπιακός, παρακολουθήθηκε από περισσότερους από 2 εκατ. ανθρώπους και είχε τηλεθέαση 51,7%. Ο ημιτελικός του Final 4 μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είχε 30,7% και 1,32 εκατ. τηλεθεατές, ενώ ο τελικός είχε πάνω από 1,5 εκατ. και 33,4%.

The Simpsons
Γνωρίστε εδώ τους ανθρώπους που είναι πίσω από τις φωνές των χαρακτήρων της καλύτερης σειράς κινουμένων σχεδίων.

Μπλογκς
Οι 10 χειρότερες χώρες για ένα μπλόγκερ ( εδώ περισσότερα):
1. Μπούρμα
2. Ιράν
3. Συρία
4. Κούβα
5. Σαουδική Αραβία
6. Βιετνάμ
7. Τυνησία
8. Κίνα
9. Τουρκμενιστάν
10. Αίγυπτος

Φωτό της ημέρας
Ευτυχώς υπάρχει ακόμα το χιούμορ και η θετική σκέψη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα