Minerva J.M. Brabazon Supercar. Από το Βέλγιο με ταχύτητα 400 χλμ./ώρα

Minerva J.M. Brabazon Supercar. Από το Βέλγιο με ταχύτητα 400 χλμ./ώρα
Minerva J.M. Brabazon Supercar. Θα πιάνει ταχύτητα 400 χλμ./ώρα

Κατασκευασμένο από ελαφρά υλικά, το βελγικό supercar θα κινείται από έναν V12 κινητήρα, ο οποίος με την βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων θα δίνει τελική ταχύτητα που θα φτάνει τα 400 χλμ./ώρα.

Η βελγική μάρκα κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, η Minerva,  πρόκειται να ξαναγεννηθεί με την έναρξη της παραγωγής του supercar JM Brabazon.

Τα αυτοκίνητα Minerva κατασκευάσθηκαν από το 1902 έως και το 1938. Η φίρμα ιδρύθηκε από τον Sylvain de Jong, ενώ το όνομα Minerva χρησιμοποιήθηκε τόσο για την κατασκευή αυτοκινήτων, καθώς και για την παραγωγή μοτοσικλετών και ποδηλάτων.

Μερικά από τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονταν από Minerva ήταν το AL Rollston Convertible Sedan από το 1931, και η Imperia AP 22  από το 1937. Προφανώς, ορισμένοι επενδυτές ψάχνουν να αναβιώσουν το εμπορικό σήμα Minerva.

Το πρώτο νέο αυτοκίνητο της Minerva θα ονομαστεί JM Brabazon, από τον Βρετανό οδηγό αγώνων. Το αυτοκίνητο θα είναι κατασκευασμένο από ένα μονοκόκ σασί και θα χρησιμοποιήσει ένα twin-turbo V12 κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες. Το Minerva JM Brabazon πρόκειται να εξοπλιστεί με ένα σειριακό κιβώτιο, ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, και σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης υποδηλώνει ότι το JM Brabazon πρόκειται να διαθέτει και ένα all-wheel-drive σύστημα. Η Minerva εκτιμά ότι το JM Brabazon πρόκειται να αναπτύσσει τελική ταχύτητα που θα φτάνει τα 400 χλμ./ώρα.

Στην κατασκευή του αμαξώματος του JM Brabazon θα χρησιμοποιηθούν ίνες άνθρακα με Kevlar. Από την άποψη του στυλ, το εμπρόσθιο άκρο του JM Brabazon φαίνεται να εμπνέεται από το Audi R8.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα