Nikon D5000

Nikon D5000

Η Nikon διαθέτει στους ερασιτέχνες λάτρεις της φωτογραφίας τη νέα DSLR με αισθητήρα 12,3 Μp και τεχνολογία D-Movie για αξέχαστες κυριολεκτικά οικογ...

Η Nikon διαθέτει στους ερασιτέχνες λάτρεις της φωτογραφίας τη νέα DSLR με αισθητήρα 12,3 Μp και τεχνολογία D-Movie για αξέχαστες κυριολεκτικά οικογενειακές στιγμές. Η μηχανή D5000 διαθέτει την επαναστατική λειτουργία λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης της μηχανής D90, την κατοχυρωμένη λειτουργία D-Movie της Nikon. Σε συνδυασμό με εκτεταμένες λειτουργίες επεξεργασίας μέσα στη μηχανή, μια μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων σκηνών, έναν αισθητήρα 12,3MP και ρυθμίσεις υψηλής ευαισθησίας από ISO 200 έως 3200 (με δυνατότητα επέκτασης έως ισοδύναμο ISO 100 και ISO 6400) για λήψεις σε μεγάλο εύρος συνθηκών φωτισμού, η μηχανή αυτή διευκολύνει τη λήψη υψηλής ποιότητας φωτογραφιών περισσότερο από ποτέ.




Δείτε τη ζωή από διαφορετική οπτική γωνία



Η οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας 2,7 ιντσών της D5000 παρέχει μια εντελώς νέα προοπτική στη φωτογράφηση για εύκολη λήψη φωτογραφιών από οποιαδήποτε γωνία. Η ευέλικτη, κινούμενη οθόνη παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης της μηχανής στην κατάλληλη θέση ανάλογα με τη γωνία ή την επιθυμητή λήψη και, συνεπώς, εάν θέλετε να τραβήξετε μια καθαρή φωτογραφία του πλήθους σε μια συναυλία από ψηλά ή μια φωτογραφία από χαμηλά, κοντά στο έδαφος, μπορείτε να ρυθμίσετε την οθόνη μεταβλητής γωνίας για βέλτιστη προβολή του θέματος. Κλείστε την οθόνη, για να την προστατεύσετε ή μετακινήστε την στην τυπική θέση για κανονική φωτογράφηση χρησιμοποιώντας το σκόπευτρο. Μπορείτε ακόμη και να την αντιστρέψετε για άριστα καδραρισμένα αυτοπορτραίτα χωρίς κόπο. Χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό της Nikon και τη δυνατότητα ανοίγματος προς τα κάτω, η οθόνη διευκολύνει το χειρισμό και το σταθερό κράτημα του σώματος της μηχανής, αποφεύγοντας το κούνημα. Οι επιλογές είναι απεριόριστες.









D-Movie και ζωντανή προβολή



Η λήψη βίντεο κλιπ με μια μηχανή DSLR αυξάνει τη δημιουργικότητά σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε το φακό για νέα προοπτική και να ενισχύσετε το συναισθηματικό αντίκτυπο των βίντεο χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις στοιχείων ελέγχου φωτογραφιών πριν ακόμη τραβήξετε μια φωτογραφία. Η μηχανή D5000 διαθέτει τη λειτουργία D-Movie (με ήχο) – λήψη βίντεο υψηλής ανάλυσης, απόλυτα συμβατή με τις πλέον σύγχρονες οθόνες – και έξοδο HDMI για εύκολη σύνδεση. Η πρόσβαση στη λειτουργία ζωντανής προβολής με ένα μόνο κουμπί διευκολύνει την προβολή και τη σύνθεση μιας φωτογραφίας ή ενός βίντεο στην οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας για βέλτιστο καδράρισμα. Κατά τη λήψη στατικών φωτογραφιών, η μηχανή παρέχει τέσσερις λειτουργίες αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης (αυτόματη εστίαση ευρείας περιοχής και κανονικής περιοχής, αυτόματη εστίαση με ανίχνευση προσώπου και νέα λειτουργία παρακολούθησης θέματος) για όσο το δυνατόν πιο εύκολη λήψη φωτογραφιών. Στη λειτουργία αυτόματης εστίασης με παρακολούθηση θέματος, η μηχανή ξεκινά εκ νέου την παρακολούθηση του θέματος μόλις το θέμα απομακρυνθεί στιγμιαία από το κάδρο, ώστε ο στόχος να παραμείνει σε εστίαση.









Ρύθμιση σκηνής



Χάρη στα 19 προγράμματα σκηνών συνολικά, δεν χρειάζεται να είστε άριστοι γνώστες της ψηφιακής φωτογραφίας για να τραβήξετε εξαιρετικές φωτογραφίες. Περιστρέψτε απλά τον επιλογέα στη θέση ‘scene’, επιλέξτε την κατάλληλη ρύθμιση προγράμματος σκηνών και η μηχανή θα κάνει όλα τα υπόλοιπα. Η μηχανή θα εμφανίσει μια ενδεικτική σκηνή, για να διευκολύνει την επιλογή του προγράμματος σκηνών. Μια άλλη εύκολη στη χρήση λειτουργία είναι το εκτεταμένο εύρος ενσωματωμένων λειτουργιών επεξεργασίας της μηχανής, με τις οποίες μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες και να δημιουργήσετε οπτικά εφέ μέσα στη μηχανή, πριν ακόμη χρησιμοποιήσετε υπολογιστή.




Και δεν είναι μόνο αυτό



Εκτός από όλες αυτές τις λειτουργίες, η D5000 είναι από μόνη της μια μηχανή υψηλής ποιότητας. Χάρη στον υψηλής ευαισθησίας αισθητήρα εικόνας CMOS 12,3 ενεργών megapixel, το υψηλής ταχύτητας καινοτόμο σύστημα επεξεργασίας εικόνας EXPEED της Nikon, το γρήγορο και υψηλής ακρίβειας σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων και το εξαιρετικά ανθεκτικό και υψηλής απόδοσης κλείστρο, η μηχανή είναι, επίσης, ιδανική για χρήστες με υψηλού επιπέδου φωτογραφικές γνώσεις. Η ποιότητα εικόνας διασφαλίζεται, επίσης, από το μηχανισμό καθαρισμού του αισθητήρα εικόνας με το σύστημα ελέγχου ροής αέρα, το ενεργό D-Lighting και τα στοιχεία ελέγχου φωτογραφιών. Οι διάφορες επιλογές απεικόνισης της μηχανής D5000 είναι τόσο απολαυστικές όσο και εύχρηστες. Μπορείτε να εμφανίσετε φωτογραφίες σε ομάδες έως 72 φωτογραφιών, καθώς και στην προβολή ημερολογίου για οργάνωση των φωτογραφιών κατά ημερομηνία και ώρα. Για τους λάτρεις της φωτογραφίας, η μηχανή Q0770 μπορεί να εμφανίσει ένα ιστόγραμμα σε μεγεθυσμένες περιοχές της φωτογραφίας που διευκολύνουν τον έλεγχο της έκθεσης. Είναι, επίσης, άνετη στο κράτημα, χάρη στο συνήθη εργονομικό σχεδιασμό της Nikon με συμπαγές, ελαφρύ σώμα. Όσοι τραβούν φωτογραφίες σε πιο ήσυχο περιβάλλον θα εκτιμήσουν τη νέα λειτουργία αθόρυβης λήψης, καθώς και το ενσωματωμένο αναδυόμενο φλας που ανιχνεύει αυτόματα εάν απαιτείται η χρήση φλας. Για όσους βρίσκονται εν κινήσει, η συμβατότητα GPS με τη μονάδα GP-1 της Nikon θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη κατά την επισήμανση τοποθεσιών λήψης, όπως και η έξοδος HDMI για προβολή των φωτογραφιών σας μαζί με την οικογένεια και φίλους. Η μηχανή D5000 της Nikon είναι συμβατή με μια μεγάλη ποικιλία φακών AF-S και AF-I Nikkor.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα