Πλήγμα στο όνομα της Google από το σκάνδαλο φοροδιαφυγής

Πλήγμα στο όνομα της Google από το σκάνδαλο φοροδιαφυγής

Κάθετη πτώση στις επιδόσεις της Google στην εμπιστοσύνη του κόσμου. Πόσο της στοιχίζει η εμπλοκή της στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής

Ισχυρό πλήγμα στη φήμη της έχει υποστεί η Google, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για φοροδιαφυγή. Κυρίως στη Βρετανία, οι χρήστες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη μηχανή αναζήτησης

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 12.000 καταναλωτών, η Google έχει χάσει την άλλοτε πρωταρχική της θέση μεταξύ των “μεγάλων ονομάτων” στον χώρο της τεχνολογίας  και ενημέρωσης.

Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η Google το 2013 έπεσε κάτω από το Top 20 στη σχετική κατάταξη, ενώ το 2012 βρισκόταν στην 5η θέση, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των media.

Μάλιστα, την ξεπέρασε ακόμη και το BBC, η εμπιστοσύνη του κόσμου στο οποίο κλωνίστηκε ιδιαίτερα, μετά το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης, με πρωταγωνιστή τον εκλιπόντα Jimmy Savile.

Υπενθυμίζεται, ότι στη Βρετανία, πρώην “άνθρωπος της” Google, υποστήριξε πρόσφατα ότι περιήλθαν σε γνώση του τακτικές, που εφαρμόζονταν για περισσότερο από 10 χρόνια και “γλίτωσαν” την εταιρεία από την καταβολή φόρων εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών.

Ο 34χρονος Barney Jones, πρώην εργαζόμενος στην Google στη Βρετανία, αποκάλυψε ότι η εταιρεία απέφευγε να πληρώνει φόρους στη χώρα, χρησιμοποιώντας τα γραφεία της στο Δουβλίνο για να “κλείνει” τις συμφωνίες της.

Πηγή: Telegraph

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα