O Κεν Λόουτς αρνείται το τιμητικό βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορίνο

O Κεν Λόουτς αρνείται το τιμητικό βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορίνο
CANNES, FRANCE - MAY 21: Director Ken Loach attend the 'Route Irish' Photocall at the Palais des Festivals during the 63rd Annual Cannes Film Festival on May 21, 2010 in Cannes, France. (Photo by Sean Gallup/Getty Images) *** Local Caption *** Ken Loach Getty Images

Ο Κεν Λόουτς αποφάσισε να μην παραβρεθεί στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορίνο. Ήταν προγραμματισμένο να του απονείμει ένα από τα δύο τιμητικά του βραβεία, το Gran Premio Torino

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Ο 76χρονος σκηνοθέτης ανακοίνωσε ότι αρνείται το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ του Τορίνο, ως πράξη συμπαράστασης για τους απολυμένους υπαλλήλους του Μουσείου Κινηματογράφου. Έξαλλος ο καλλιτεχνικός διευθυντής Αλμπέρτο Μπαρμπέρα!

Ο Κεν Λόουτς αποφάσισε να μην παραβρεθεί στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορίνο, το οποίο φέτος ήταν προγραμματισμένο να του απονείμει ένα από τα δύο τιμητικά του βραβεία – το Gran Premio Torino. Ο Λόουτς διευκρίνισε ότι απέχοντας συμπαρίσταται στους απολυμένους του Εθνικού Κινηματογραφικού Μουσείου του Τορίνο.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ (και του Φεστιβάλ Βενετίας επίσης), Αλμπέρτο Μπαρμπέρα δήλωσε σοκαρισμένος και ότι ο, χρόνια φίλος του, βρετανός σκηνοθέτης «δεν έχει λάβει τις πληροφορίες του σωστά…»

Στην επίσημη ανακοίνωσή του που δημιοσιεύτηκε αργά χθες το βράδυ ο Λόουτς δηλώνει: «Μετά μεγάλης λύπης μου είμαι αναγκασμένος να αρνηθώ αυτό το βραβείο, εφόσον πληροφορήθηκα ότι οι καθαριστές και οι φύλακες του Μουσείου Κινηματογράφου του Τορίνο έχουν υποστεί απολύσεις και συνεχόμενες μειώσεις στους μισθούς τους». Η ανακοίνωση του Λόουτς, γραμμένη στα ιταλικά, βγήκε στην κυκλοφορία από την ΒΙΜ Distribuzione, την ιταλική εταιρία που διανέμει την τελευταία ταινία του Λόουτς, «The Angels’ Share».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα