Οι Τομ Τίκβερ, Αντι και Λάνα Γουατσόφσκι μας βάζουν στον σύμπαν του ”Cloud Atlas”

Οι Τομ Τίκβερ, Αντι και Λάνα Γουατσόφσκι μας βάζουν στον σύμπαν του ”Cloud Atlas”

Οι τρεις σκηνοθέτες της πιο σύνθετης κινηματογραφικής μεταφοράς του ''Cloud Atlas'' εξηγούν την απόφασή τους

Επιμέλεια: Flix Team

Τρεις δημιουργοί, έξι ιστορίες, ένα κοινό όραμα. Οι τρεις σκηνοθέτες της πιο σύνθετης κινηματογραφικής μεταφοράς στην ιστορία του σινεμά εξηγούν γιατί ανέλαβαν να ζωντανέψουν στην οθόνη το «Cloud Atlas», ένα βιβλίο «που θεωρητικά είναι αδύνατον να κινηματογραφηθεί».

«Cloud Atlas»: Ήρωες και ηρωίδες, θύτες και θύματα, αθώοι και ένοχοι από διαφορετικές ιστορικές εποχές, πολιτισμούς και γεωγραφικές συντεταγμένες, γνωρίζονται, χωρίζουν, πεθαίνουν και ξαναγεννιούνται για να κάνουν τα ίδια λάθη, ή να τα διορθώσουν, να αναβαπτιστούν, να ξεκινήσουν από την αρχή.

Με τον χρόνο και τον τόπο να χάνουν τα όριά τους σ’ αυτό το πολύχρωμο, αέναο καρουσέλ που λέγεται σύμπαν, ζωή, άνθρωπος, ψυχή.

Βασισμένο στο ομότιτλο, πολυσύνθετο βιβλίο του Ντέιβιντ Μίτσελ, το εξίσου μεγαλόπρεπο έπος που υπογράφουν οι Λάνα και Αντι Γουατσόφσκι μαζί με τον Τομ Τίκβερ, αφηγείται την εξέλιξη του ανθρώπου από τον 19ο αιώνα μέχρι το μακρινό μέλλον, κι από το Βέλγιο και το Σαν Φρανσίσκο μέχρι την Κορέα και τη Χαβάη, ενώ όλοι οι ηθοποιοί θα υποδύονται όχι μόνο πολλούς ρόλους, αλλά και …τα δύο φύλα!

Μήπως για αυτό, εξ αρχής όλοι μιλούσαν για «ένα βιβλίο που, θεωρητικά, είναι αδύνατον να κινηματογραφηθεί»;

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και δείτε το αποκλειστικό βίντεο της συνέντευξης

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Cloud Atlas»

Δείτε βίντεο, trailers, featurettes και διαβάστε περισσότερα για την ταινία στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα