Κοιτάμε μπροστά, πάμε πίσω

default image

ΕΡΤ
Μας ήρθε μια πρόσκληση από τον πρόεδρο Δ.Σ. – Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. να παρευρεθούμε σε συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της 18μηνης χρήσης και για τις οικονομικές προοπτικές. Συγγνώμη, αλλά φοβόμαστε να πάμε.

FAQ in English
Κυκλοφόρησε στα γνωστά σημεία ο Athens City Guide της FAQ. Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το pdf. Στην τρίτη σελίδα έχει ένα καλωσόρισμα από τον Υπουργό Τουρισμού και αγριευτήκαμε λίγο. Λέμε τι γίνεται, του Λάλα είναι ή του Σπηλιωτόπουλου; Κατόπιν, με ένα γρήγορο ξεφύλλισμα διαπιστώσαμε πως το περιοδικό είναι γεμάτο(κρατική διαφήμιση (το visitgreece.gr είναι του Υπουργείου Τουρισμού). Άντε μετά να μη γκρινιάζουν οι υπόλοιποι…

FAQ U 2
Όπως και να ‘χει είναι ωραία δομημένο και έχει πληροφορίες για πάρα πολλά πράγματα που αφορούν την Αθήνα, αλλά και γενικότερες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα πως να παραγγείλεις ένα φραπέ. Έχει έξυπνα tips και συμβουλές προς τους τουρίστες και γενικότερα κρίνεται σαν ένα χρήσιμο εργαλείο για την πόλη της Αθήνας, για κάθε αγγλομαθή.

ALTER
Η Ράνια Θρασκιά θα συνεχίσει να ‘κοιτάει μπροστά’ και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Όπως λέει και το Δ. Τ, ‘Τώρα έχουμε λόγο να περιμένουμε την επόμενη σεζόν για να ανοίξουμε και πάλι τις καρδιές μας στο ALTER’…

Τηλεθέαση
Σύμφωνα με την AGB, το τοπ-20 του Ιουνίου όσο αφορά τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης, αποτελούταν μόνο από αγώνες του Euro πλην δύο, προγραμμάτων. Στο Νο 3 βρίσκουμε το Αλ Τσαντίρι Νιουζ της 3ης Ιουνίου και στο Νο 4 το επεισόδιο της Μαρίας της άσχημης, της 23ης Ιουνίου.

Firefox 3
Ήρθε και η ανακοίνωση από τη Mozilla. Μπήκαν στο Γκίνες. Ο λόγος ότι κατέβασαν τον Firefox 3, 8.002.530 χρήστες σε ένα 24ωρο. Μεγάλο το επίτευγμα αλλά στο Γκίνες μπαίνει κανείς γιατί τρώει πολλά χοτ ντογκ ή γιατί έχει πολλά σκουλαρίκια…

Στο ίντερνετ
Ως γνωστό η Viacom έχει μηνύσει τη Google από τον Μάρτιο του 2007 για τα βιντεάκια με πνευματικά δικαιώματα που προβάλλονται στο YouTube, που της ανήκει. Τα τελευταία νέα λένε πως δικαστής έδωσε εντολή στη Google παραδώσει στη Viacom όλα τα στοιχεία όλων των βίντεο που έχουν παρακολουθηθεί ποτέ στο YouTube μαζί με τα στοιχεία των χρηστών που τα έχουν δει καθώς και τις ΙP τους, με σκοπό να αποδείξει (η Viacom) πως τα copyright βίντεο είναι πολύ πιο δημοφιλή στους χρήστες του διαδικτύου από αυτά που οι ίδιοι οι χρήστες φτιάχνουν μόνοι τους και έτσι να βλάψει την αξιοπιστία των Google-YouTube και να αξιώσει με μεγαλύτερες πιθανότητες την χρηματική της αποζημίωση. Μένει να δούμε πως θα αντιδράσει η Google.

No news good news
Στη Ρουμανία σκέφτονται να ψηφίσουν ένα νόμο που θα υποχρεώνει τα ΜΜΕ να προβάλλουν τουλάχιστον 50% ‘καλά νέα’! Μετά από έρευνες διαπιστώθηκε πως τα κακά νέα βλάπτουν πολύ τη ψυχολογία του κοινού και ο τρόπος αυτό να αλλάξει είναι να του δώσουν περισσότερα καλά νέα. Τα νέα είναι νέα βέβαια και το όλο πράγμα μοιάζει με ανέκδοτο. Όπως και να ‘χει ίσως πρέπει να ανοίξει το STAR ένα ρουμανικό υποκατάστημα.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Η Ω για τον Υδραυλικό Παικταρά.

Φωτό της ημέρας
Κοριτσάκια προσπαθούν να πάνε στο σχολείο τους, σε πόλη της Ινδίας, εν μέσω πλημμυρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα