Tech News Weekly

Tech News Weekly

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα για τις εξελίξεις σχετικά με τα νέα Windows, την έκβαση της δίκης κατά του Pirate Bay, το νέο Kindle, τους νέους ε...

Μάθετε πρώτοι αυτοί την εβδομάδα για τις εξελίξεις σχετικά με τα νέα Windows, την έκβαση της δίκης κατά του Pirate Bay, το νέο Kindle, τους νέους επεξεργαστές της AMD Phenom καθώς και τα πιο σημαντικά νέα από το χώρο της τεχνολογίας.
Microsoft Εμπιστευτικό



Σε συνέχεια των «διαρροών» από το στρατόπεδο της Microsoft, στις 5 Μαίου θα γίνει διαθέσιμη για download η έκδοση Official Windows 7 Release Candidate.



Την ίδια στιγμή, οι φήμες ότι τα Windows 8 έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζονται δίνουν και παίρνουν. Αφορμή για τη φημολογία είναι μια πρόσφατη αγγελία πρόσληψης προγραμματιστών της Microsoft ειδικά για το Windows 8. Η αγγελία αφορά προγραμματιστές για το νέο σύστημα DSFR (Distributed File System Replication) που θα είναι το νέο file system των Windows 8.








«Τα Windows 7 είναι σχεδιασμένα ειδικά για netbook». Αυτό είχαν δηλώσει οι υπεύθυνοι της Microsoft προ καιρού και η πρώτη δοκιμή –για την απόδειξη του λόγου του αληθούς- των Windows 7 σε netbook είναι γεγονός με την έκδοση Ultimate να δοκιμάζεται σε Dell Mini 9.



Η Microsoft έχει δηλώσει ως ελάχιστες απαιτήσεις του συστήματος επεξεργαστή του 1 GHz, 1GB μνήμης RAM και υποστήριξη γραφικών DirectX 9 με 128 MB μνήμης (για το Aero interface). Σύμφωνα με το ComputerWorld που επιχείρησε τη δοκιμή, η εγκατάσταση του συστήματος διήρκεσε μία ώρα και η εκκίνηση του υπολογιστή ήταν σχετικά αργή παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο netbook υπερκαλύπτει σε επιδόσεις τις ελάχιστες απαιτήσεις (Intel Atom N270 1.6 GHz, 1GB of RAM και 8GB SSD) και η έκδοση των Windows ήταν χωρίς το aero interface.



Ούτε όμως και η Microsoft φαίνεται να πιστεύει στη δήλωση της αφού έσπευσε πρόσφατα να μειώσει την τιμή των Windows XP τη στιγμή που οι αναλυτές προβλέπουν κατά 80% αύξηση της αγοράς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Microsoft χρεώνει λιγότερα από 15 δολάρια για κάθε κόπια των XP που εγκαθίσταται στα netbooks.



Η Microsoft φαίνεται πως τροποποιεί τον αρχικό της σχεδιασμό καθώς φέτος για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια μείωση κερδών κατά 32% που οφείλεται κατά κύριο λόγο στα Netbook. Τα Linux κρατούν την μερίδα του λέοντος στην αναπτυσσόμενη αυτή αγορά, τα Windows Vista δεν έχουν γίνει καν δημοφιλή σε καμία κατηγορία ενώ τα XP συνεχίζουν να τρώνε μερίδιο αγοράς από τα Vista σε όλες τις κατηγορίες. Η μείωση της τιμής των Windows XP και το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα φαίνεται πως θα γίνουν τα όπλα της εταιρείας για ανάκαμψη.



Σε ότι αφορά το Office 2007, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το δεύτερο Service Pack θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες μέσω Windows Update προς το τέλος του μήνα. Ανάμεσα σε αυτά που περιμένουν οι χρήστες από το νέο πακέτο είναι η υποστήριξη των αρχείων του OpenOffice, του Open Document Format (ODF) και αρχείων PDF.




Torrent vs. big entertainment



Οι υπεύθυνοι του Pirate Bay κρίθηκαν ένοχοι από δικαστήριο της Σουηδίας για παραβίαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά η μάχη torrent vs. big entertainment είναι αρκετά μακριά από την τελική της έκβαση.



Oι Πίτερ Σούντε, Γκότφριντ Σβάρτχολμ, Φρέντρικ Νέι και Καρλ Λούντστρομ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ενός έτους και καταβολή αποζημίωσης 2,7 εκατομμυρίων ευρώ στις εταιρείες που κατέχουν πνευματικά δικαιώματα από τη μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία.




Ωστόσο, λίγο μετά την έκδοση της απόφασης, έγινε γνωστό ότι ο δικαστής που προήδρευσε του εν λόγω δικαστηρίου διατηρεί επαφές με τη βιομηχανία του κινηματογράφου, της μουσικής και τις οργανώσεις για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.



Ο Τόμας Νόρστρεμ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σουηδικής Ένωσης για την Προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Βιομηχανικών Δικαιωμάτων (Svenska Föreningen för Industriellt Rättsskydd) και μέλος της Ένωσης για την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων.



Μέλος στην τελευταία είναι και η κατήγορος του Pirate Bay Mονίκ Βάντστεντ. Ο Νόρστρεμ και η Βάντστεντ είναι επίσης μέλη της διεθνούς ένωσης για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.



Ο νομικός εκπρόσωπος ενός του Πίτερ Σούντε που διατελεί εκπρόσωπος τύπου του Pirate Bay, Πίτερ Άλθιν, δήλωσε ότι θα ζητήσει ακύρωση της απόφασης και επανεκδίκαση της υπόθεσης.




Χάκερ στην υπηρεσία της Μαφίας




Η τελευταία έξαρση στις υποκλοπές δεδομένων πιστωτικών καρτών όσο και ο τρόπος που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να αποκτήσουν τέτοια δεδομένα εγείρει υποψίες στις αρχές για «δάχτυλο» της Μαφίας.



Η αμερικάνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσιών ίντερνετ Verizon ερεύνησε 90 περιπτώσεις υποκλοπών δεδομένων που αφορούσαν συνολικά 285 εκατομμύρια αρχεία μέσα στο 2009. Μεταξύ 2004 και 2008 η υποκλοπή δεδομένων αφορούσε συνολικά 230 εκατομμύρια αρχεία.



Στην έκθεση της, Data Breach Investigations Report (DBIR), για το 2009 η Verizon Business αναφέρει ότι το οργανωμένο έγκλημα είναι πίσω από το 90% των περιπτώσεων όλων των παραβιάσεων. Η εξήγηση που δίνει για την αύξηση των υποκλοπών είναι η πτώση της τιμής τέτοιων πληροφοριών. Πληροφορίες που αξιολογούνταν 10 έως 16 δολάρια μέσα στο 2007 τώρα πωλούνται 50 σεντ.



Ως, αποτέλεσμα το οργανωμένο έγκλημα έχει στραφεί προς την υποκλοπή των PIN από εταιρικές κάρτες που έχουν συνδεδεμένους πιστωτικούς και καταθετικούς λογαριασμούς συγχρόνως.



Ο Μάτις Βαν Ντερ Βελ, μάνατζερ σε θέματα ασφαλείας στη Verizon Business Security Solutions, εξηγεί ότι όταν κάποιος χρήστης κάνει ένα λάθος (στον εργασιακό του χώρο), οι χάκερ το εκμεταλλεύονται συνήθως μέσω ενός SQL injection και εγκαθιστούν το κακόβουλο λογισμικό στο σύστημα για συλλέξουν τα δεδομένα.




Κινητό Nokia 25000 ευρώ




Ο Φρανκ Ένγκελσμαν, ένας ερευνητής από την Ολλανδία, υποστηρίζει ότι κακοποιοί από την ανατολική Ευρώπη πληρώνουν μέχρι και 25000 ευρώ για ένα κινητό Nokia 1100 του 2003.



Κατά τα φαινόμενα, οι συσκευές αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποκλοπή κωδικών που χρειάζονται για την ολοκλήρωση μια τραπεζικής συναλλαγής.



Οι συσκευές που έχουν κάποια αξία είναι μια παρτίδα που κατασκευάστηκε το 2003 σε εργοστάσιο του Μπόχουμ στη Γερμανία και περιέχει λογισμικό που είναι ανοιχτό σε τροποποιήσεις.



Το μόνο που έχουν να κάνουν οι κακοποιοί είναι να αναπρογραμματίσουν τη συσκευή ώστε να χρησιμοποιεί την τηλεφωνική σύνδεση ενός τρίτου, να υποκλέψουν έναν κωδικό TAN και να μεταφέρουν χρήματα από το λογαριασμό του θύματος στο δικό τους.




Φοβού τους Mac και δώρα δέχοντες



Ο Μάριο Μπαλάνο Μπαρτσένα και ο Αλφρέντο Πεζόλι, δύο ανεξάρτητοι ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν ένα botnet που μπορεί να προσβάλλει υπολογιστές Mac και να τους μετατρέψει σε Zombie δηλαδή να δέχονται εντολές από απόσταση από τρίτους.



Καθώς οι περισσότεροι χρήστες Mac δεν χρησιμοποιούν προστασία πιστεύοντας ότι τα συστήματα της Apple είναι εξαιρετικά ασφαλή, η εξάπλωση του ιού αυτού με την ονομασία iWork μπορεί να πάρει διαστάσεις επιδημίας.



Η βασική χρήση του iWorks που κυκλοφορεί σε δύο παραλλαγές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιθέσεις σε ιστοσελίδες από τους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών.




Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι!



-Για ένα πολλαπλό κενό ασφαλείας στο εξαιρετικά δημοφιλές πρόγραμμα ανάγνωσης αρχείων PDF Adobe Acrobat Reader προειδοποιεί ο ειδικός ασφαλείας της εταιρείας F-Secure Μίκο Χίπονεν συστήνοντας, παράλληλα, τη χρήση εναλλακτικού προγράμματος μέχρι να λυθούν τα προβλήματα.



-Οι νέοι επεξεργαστές της AMD, Phenom II X4 955 και 945, των 3,2 και 3,5 GHz υποβλήθηκαν σε τεστ απόδοσης προς τέρψη της κοινότητας των overclocker. Ωστόσο, οι επιδόσεις τους, αν και εντυπωσιακές, απλώς ισοφαρίζουν τις επιδόσεις των Intel Core 2 και όχι των Core i7.



– Ο Κρίστοφερ Μάροους, φυσικός από το Πανεπιστήμιο του Λιντς, υποστηρίζει ότι μια νέα τεχνολογία αποθηκευτικών μέσω που αναπτύσσεται από την IBM θα φέρει σύντομα την επανάσταση με τσιπάκια μνήμης στην τάξη μεγέθους του νανόμετρου, ισάξιες χωρητικότητες και τιμή 100 φορές μικρότερη από τα σημερινά flash.



Η τεχνολογία λέγεται racetrack memory και όταν θα περάσει σε στάδιο παραγωγής θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε φορητές συσκευές όπως τηλέφωνα 3G, βιντεοκάμερες και MP3 player.



– Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal, η Amazon ετοιμάζει νέο Kindle με μεγαλύτερη οθόνη. Αν και οι υπεύθυνοι της εταιρείας αρνούνται να επιβεβαιώσουν τη φήμη, η εφημερίδα κάνει λόγο για ντεμπούτο τα Χριστούγεννα του 2009.



-Η Google Labs, ο τομέας ανάπτυξης νέων εργαλείων της Google, διαθέτει σταδιακά δύο νέα εργαλεία, τα Similar Images και Google News Timeline. Το πρώτο επιτρέπει στο χρήστη να αναζητήσει παρόμοιες εικόνες με κριτήριο το χρώμα και τη θερμοκρασία μιας εικόνας, ενώ το Google News Timeline παρουσιάζει με χρονολογική σειρά τις ειδήσεις για ένα θέμα που επιλέγει ο χρήστης.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα