Κίτρινο μπλόκο στη Βουλή

Κίτρινο μπλόκο στη Βουλή
Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί στο Σύνταγμα για το άνοιγμα του επαγγέλματός του, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Την Βουλή πολιορκούν οι ταξιτζήδες φωνάζοντας συνθήματα ενώ μέσα συνεδριάζει το ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ. Έντονες διαμαρτυρίες για το νομοσχέδιο που αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους (Vid+Pic)

Δυναμικό παρών έξω από τη Bουλή δίνουν οι ιδιοκτήτες ταξί, καθώς σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στη Βουλή η ενημέρωση από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ, για τις τελικές ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου, το οποίο βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και μόλις πριν από μία εβδομάδα εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Απροσπέλαστο είναι το κέντρο με περίπου 5.000 να είναι οι ταξιτζήδες ενώ προπορεύονται 100 δίτροχα.

Σημειώθηκαν κάποιας μικρής έντασης επεισόδια όταν οι ταξιτζήδες προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φράχτη.

“Βαστάω τον κόσμο να μην κάνει γυαλιά καρφιά το MEGA, όπως το ’65 έκαναν τις εφημερίδες”, φώναξε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλος, ενώ ανακοίνωσε και συνάντηση με τους φορτηγατζήδες την επόμενη εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, έκανε λόγο για “συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο μεθοδεύεται από εκείνους που έχουν ρημάξει την Ελλάδα τόσα χρόνια”.

“Δεν είναι η ταξιτζήδες το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι οι ταξιτζήδες που δεν ξέρουν τι πάει να πει πόνος και οικογένεια” είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξεπουλάει τα πάντα. Ζήτησε και από την αστυνομία να “αντισταθεί στην κυβερνητική λαίλαπα”, ενώ υπογράμμισε πως σήμερα καταπατείται το Σύνταγμα. Είπε πως ό,τι γίνεται σήμερα στην χώρα μας είναι για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα ενώ τόνισε πως “αν κάνουμε στάση πληρωμών, ο ελληνικός λαός τελείωσε”.

Τέλος, ο κ. Λυμπερόπουλος, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του από όλη την χώρα που ήρθαν, όπως είπε, για να διαδηλώσουν και προανήγγειλε νέα απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα καθώς και συγκέντρωση έξω από την γερμανική πρεσβεία στις 29 Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι “δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα”.

Στην συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, που είπε πως “ο κ. Ραγκούσης να ξέρει πως στο θέμα των ταξί θα είμαστε απέναντί του 100%”, αλλά και ο βουλευτής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Βασίλης Οικονόμου, που ανέφερε ότι “είμαστε μαζί σας στον δίκαιο αγώνα που δίνετε. Θα είμαστε κοντά σας και εντός αλλά και εκτός Βουλής”.

Τέλος χαιρετισμό απηύθυναν και εκπρόσωποι σωματείων ταξί και άλλων σωματείων (φορτηγά, ΕΘΕΛ, ΓΣΕΕ) που δήλωσαν την συστράτευσή τους με τους ιδιοκτήτες ταξί.

“Είμαστε ενωμένοι”, διατυμπάνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ιδ. φορτηγών Γ.Τζορτζάτος.

Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ιδιοκτητών ταξί στο Σύνταγμα για το άνοιγμα του επαγγέλματός του, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής έχουν ζητήσει από τους συναδέλφους τους της επαρχίας να έρθουν στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δυναμική και ογκώδη πορεία και διαδήλωση.

Το βράδυ, αναμένεται να συνεδριάσουν και πάλι τα συνδικαλιστικά όργανα των αυτοκινητιστών, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων, αν και η τάση που επικρατεί είναι για συνέχιση της απεργίας.

Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που σήμερα συνεχίζουν τη 48ωρη απεργία τους, πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη και σχημάτισαν πορεία με τελικό προορισμό τη Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα