Διατροφικό σκάνδαλο στη Ρόδο: Σφαγμένο γαϊδούρι μετά τις ζωοκλοπές

Διατροφικό σκάνδαλο στη Ρόδο: Σφαγμένο γαϊδούρι μετά τις ζωοκλοπές

Καταγγελία ιδιοκτήτη γαϊδουριού στη Ρόδο. Άγνωστοι το σκότωσαν, τεμάχισαν τα δύο μπροστινά πόδια του και τα πήραν, αφήνοντας το υπόλοιπο σώμα του στο χωράφι. Αντιδράσεις τοπικών κρεοπωλών

Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται η καταγγελία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης “Paws & Claws Animal Rescue Rhodes” ότι γαϊδουρινό κρέας πωλείται ως μοσχαρίσιο στη Ρόδο , μετά την αποκάλυψη ότι πρόσφατα βρέθηκε σφαγμένο και τεμαχισμένο ένα γαϊδούρι.

Η είδηση  έπεσε σαν βόμβα στο νησί, 24 ώρες μετά τη σύλληψη τριών  ανδρών που είχαν κλέψει δυο γαϊδούρια από αγρόκτημα στην περιοχή της Λάρδου και κρατούνται για να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Η τοπική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πριν από περίπου 20 ημέρες στην συνοικία των Αγίων Αποστόλων στην περιοχή της Καλάθου είχε βρεθεί νεκρό ένα γαϊδούρι.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη του άτυχου ζώου, οι άγνωστοι που το σκότωσαν τεμάχισαν τα δύο μπροστινά πόδια του και τα πήραν, αφήνοντας το υπόλοιπο σώμα του στο χωράφι.

Η Αστυνομία αρνήθηκε όμως ότι τα δυο περιστατικά σχετίζονται, ενώ και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας υποστήριξαν ότι από τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν προέκυψε ότι οι συλληφθέντες της Λάρδου έσφαξαν και διέθεσαν κρέας όνων σε κρεοπωλεία του νησιού.

Πάντως, η εκπρόσωπος της οργάνωσης “Paws & Claws Animal Rescue Rhodes” ισχυρίστηκε στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ με την Έλλη Στάη ότι γαϊδουρινό κρέας έχει πωληθεί σε κρεοπωλεία αλλά και σε ένα εστιατόριο στη Ρόδο.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συλλόγου Παραδοσιακών Κρεοπωλών Ρόδου, που διέψευσε κατηγορηματικά ότι κρεοπωλεία της Ρόδου έχουν διαθέσει γαϊδουρινό κρέας και ζήτησε με ανακοίνωσή του να αποκαλύψουν ονόματα και διευθύνσεις οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, απειλώντας ότι οι κρεοπώλες θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Πηγή: rodosalarm.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα