Εξαγορά βουλευτών στην Ινδία

default image

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας διέψευσε την είδηση εξαγοράς ψήφων βουλευτών το 2008. Συναλλαγές κατά τη διάρκεια κρίσιμης ψηφοφορίας αποκαλύπτουν έγγραφα που δημοσίευσε το Wikileaks. Την παραίτησή του ζητά η αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση επέφερε άλλο ένα πλήγμα στην κυβέρνηση που έχει φθαρεί από τα σκάνδαλα, καθώς απαίτησε έκτακτη σύγκληση του κοινοβουλίου και απαίτησε να παραιτηθεί ο Σινγκ μετά από την δημοσιοποίηση από το WikiLeaks διπλωματικών αμερικανικών τηλεγραφημάτων στα οποία αναφέρεται ότι το κυβερνών κόμμα του Κογκρέσου, του οποίου ηγείται, κατέβαλε δωροδοκίες για να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης.

“Δεν είμαι αναμεμειγμένος σε καμία από αυτές τις συναλλαγές, δεν είχα καμία γνώση τέτοιων εξαγορών”, είπε ο Σινγκ προσθέτοντας ότι υπάρχουν σοβαρές αμφισβητήσεις για την ειλικρίνεια των διπλωματικών τηλεγραφημάτων που έστελνε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Νέο Δελχί και έγιναν γνωστά από το WikiLeaks.

Η Ινδία χρειάζεται να σκύψει στο πρόβλημα της διαφθοράς και να βελτιώσει τη διακυβέρνηση στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, είπε ο Σινγκ.

Η έκθεση του WikiLeaks προσθέτει ένα ακόμη επεισόδιο στο μακρύ κατάλογο των κυβερνητικών σκανδάλων, σημαντικότερο των οποίων θεωρείται το ότι ο πρώην υπουργός τηλεπικοινωνιών φέρεται να δωροδοκήθηκε για να “ξεπουλήσει” τις ιδιαίτερα επικερδείς άδειες τηλεφώνων σε εξευτελιστικές τιμές με αποτέλεσμα τα δημόσια ταμεία να χάσουν περίπου 39 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως υπολόγισε κυβερνητικός ελεγκτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα