Συνομιλία Σαμαρά-Παπανδρέου

Συνομιλία Σαμαρά-Παπανδρέου
??? C??? ???U E`???`??ô??????`?? ???? ??C???--?U???ýU/EUROKINISSI Eurokinissi

Άρχισαν και επίσημα οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, με τον καθιερωμένο αγιασμό. Απουσίες πολιτικών αρχηγών, υπουργών και βουλευτών. Τα είπαν Σαμαράς και Παπανδρέου. Δίπλα στον πρωθυπουργό ο Γ. Ραγκούσης

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, άνοιξαν και επίσημα οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής, που ξεκινούν παραδοσιακά κάθε πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

“Καλή δύναμη και δημιουργικό έργο, σε μια περίοδο που έχουμε όλοι ανάγκη από πολλές πλευρές”, ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε μία συνομιλία με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το θέμα της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα, αλλά και το επενδυτκό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στη χώρα μας. 

Ωστόσο, από τα βουλευτικά έδρανα παρατηρήθηκαν απουσίες πολιτκών στελεχών. Απόντες ήταν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής, πρόεδρος της «Δημοκρατικής Παράταξης» Φώτης Κουβέλης.

Απόντες και αρκετοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και η αναπληρώτρια Υπουργός των Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η απουσία του Θόδωρου Πάγκαλου άφησε κενό το υπουργικό έδρανο δίπλα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κάλεσε να καθίσει δίπλα του τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.

Παρόν στον αγιασμό ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έχοντας δίπλα του τους βουλευτές της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα και Γιώργο Κοντογιάννη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα