“Man of Steel”: Κάθε αρχή και δύσκολη. Πόσο μάλλον και κάθε αρχή μετά από αυτή

“Man of Steel”: Κάθε αρχή και δύσκολη. Πόσο μάλλον και κάθε αρχή μετά από αυτή

Με αφορμή το «Man of Steel» του Ζακ Σνάιντερ, ο Μανώλης Βαμβούνης χαρτογραφεί τα πολλαπλά origins του Σούπερμαν, σίγουρος πως ο πιο θρυλικός υπερήρωας όλων των εποχών χρειάζεται άμεσα το κινηματογραφικό reboot που του αξίζει

Επιμέλεια: Flix Team

Τα reboot είναι σίγουρα η νέα κινηματογραφική «μόδα» στις υπερηρωικές ταινίες. Ερχονται να φρεσκάρουν παλαιωμένα franchise για το μοντέρνο κοινό, να ορίσουν από την αρχή κλασικούς χαρακτήρες στη σύγχρονη εποχή και να… σπρώξουν κάτω από το χαλί τα όποια στραβοπατήματα της κάθε προηγούμενης ταινίας που οδήγησε σε συρτάριασμα τους κάποτε άλλοτε ηγέτες του box office.

Ο «Ανθρωπος από Ατσάλι» των Κρίστοφερ Νόλαν (στην παραγωγή) και Ζακ Σνάιντερ (στη σκηνοθεσία) έρχεται αυτή την εβδομάδα να συστήσει ξανά από την αρχή στο κοινό τον Superman, μετά από την «αποτυχία» της προσπάθειας του «Superman Returns» του Μπράιαν Σίνγκερ να αναζωογονήσει το franchise μένοντας ταυτόχρονα πιστός στη συνέχεια των ταινιών του Ρίτσαρντ Ντόνερ από τα 80s.

Το φανατικό κοινό αγανακτά προκαταβολικά στην προοπτική άλλης μιας από την αρχή αφήγησης του origin κάποιου υπερήρωα. Το νιώθουν να έρχεται κάθε φορά στην πρώτη ταινία ενός νεόυ ή rebooted franchise, το αναγκαίο κακό των συστάσεων για το κοινό που δεν ξέρει πως πέθαναν οι γονείς του Μπρους Γουέιν, που απέκτησε τις δυνάμεις του ο Πίτερ Πάρκερ και γιατί έστειλαν οι γονείς του τον Καλ – Ελ στη Γη μέσα σε έναν πύραυλο.

Διαβάστε το άρθρο στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα