Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ

Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ

O Μπραντ Πιτ είναι το αντίδοτο για τις ορδές των ζόμπι που απειλούν τον πλανήτη, στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Μαξ Μπρουκς. Και το φιλμ, αντίδοτο επίσης στα ανόητα blockbusters του καλοκαιριού

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Ένας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζέρι Λέιν, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

H πρώτη έκπληξη; Όχι, το «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» δεν ήταν η αποτυχία που όλοι προέβλεπαν . Έκπληξη δεύτερη; Παρ΄ότι ξεκίνησε χωρίς ολοκληρωμένο σενάριο, παρά τους υπεράριθμους σεναριογράφους, παρά τα συμπληρωματικά γυρίσματα , το φιλμ δεν μοιάζει με ένα κομμένο και ραμμένο τέρας του Φρανκενστάιν. Όχι απλά έχει συνοχή και ρυθμό μα παρακολουθείται σχεδόν με αμείωτο ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος, έστω κι αν μπορείς με βεβαιότητα να καταλάβεις από ποιο σημείο και μετά χρειάστηκε να αλλάξει κατεύθυνση προκειμένου να ολοκληρωθεί με έναν ικανοποιητικό τρόπο.

Διαβάστε την κριτική στο Flix

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα