Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο ΑΠΘ

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο ΑΠΘ

Κουκουλοφόροι, αφού προκάλεσαν διάφορες ζημιές, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, τα οποία τους καταδίωξαν εντός του ΑΠΘ, προχωρώντας σε προσαγωγές. Αντέδρασαν οι φοιτητές

Επεισοδιακή ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, με κουκουλοφόρους να συγκρούονται με αστυνομικούς, οι τελευταίοι να τους καταδιώκουν μέσα στο ΑΠΘ και να προχωρούν εντός του χώρου του πανεπιστημίου σε προσαγωγές.

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η πορεία, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, η αστυνομία προχώρησε προληπτικά σε τρεις προσαγωγές ενώ όσο πέρναγε η ώρα το κλίμα δυναμιτιζόταν όλο και περισσότερο. Άγνωστοι έσπασαν τις εξωτερικές κάμερες που υπήρχαν σε τράπεζες και έριξαν κροτίδα στην είσοδο ενεχυροδανειστηρίου ενώ τα αίματα άναψαν επικίνδυνα μετά το τέλος της πορείας.

Κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο ύψος της πύλης εμπορίου της ΔΕΘ άρχισαν να πετάνε πέτρες, ξύλα και μολότοφ προς τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί στο σημείο και παρακολουθούσαν μέχρι εκείνη την στιγμή διακριτικά τα όσα συνέβαιναν.

Όταν δέχτηκαν όμως την επίθεση αντέδρασαν και καταδίωξαν τους ταραξίες στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, κάνοντας παράλληλα χρήση χημικών. Μπήκαν μάλιστα μέσα και προχώρησαν σε τουλάχιστον δέκα προσαγωγές, με τους φοιτητές να “απαντούν” με πορεία. 

Πηγή: seleo.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα