Ο Κουέντιν Ταραντίνο το δήλωσε: δύο ταινίες ακόμα και μετά… σύνταξη

Ο Κουέντιν Ταραντίνο το δήλωσε: δύο ταινίες ακόμα και μετά… σύνταξη
Director Quentin Tarantino arrives at the Blu-Ray and DVD release event for "Inglourious Basterds" in Los Angeles on Monday, Dec. 14, 2009. (AP Photo/Matt Sayles) AP

Τη συνταξιοδότησή του ανακοίνωσε ο διάσημος σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο. Θέλει να σταματήσει από μόνος του, πριν να είναι αργά

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Σε πρόσφατη συνέντευξή του το πάλαι ποτέ enfant terrible του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά μάς το θύμισε: δεν είναι πια παιδί, κι ούτε υπάρχει ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά πλέον. «Δε θέλω να καταντήσω γέρος σκηνοθέτης. Θα σταματήσω…»

Είκοσι χρόνια μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «Reservoir Dogs», ένα μήνα πριν την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης 8ης ταινίες του «Django Unchained», λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία της σούπερ cool κασετίνας με το σύνολο του έργου δύο δεκαετιών και ο Κουέντιν Ταραντίνο πετάει τη βόμβα: σε θα συνεχίσει για πολύ. Σε λίγο καιρό θα συνταξιοδοτηθεί.

«Απλά δε θέλω να γίνω σαν όλους αυτούς τους ηλικιωμένους σκηνοθέτης. Θέλω να σταματήσω εγώ πριν είναι αργά» δηλώνει στην νέα συνέντευξη που έδωσε στο Playboy.

«Οι σκηνοθέτες δεν γίνονται καλύτεροι με τα χρόνια. Συνήθως οι χειρότερες ταινίες τους είναι αυτές οι 4-5 στην φιλμογραφία τους. Εγώ υπολογίζω πολύ στην υστεροφημία της φιλμογραφίας μου – μία κακή ταινία μπορεί να γ…ει 3-4 καλές!»

Πώς προσδιορίζει λοιπόν το «σε λίγο» της επικείμενης συνταξιοδότησής του; «10 ταινίες είναι ένα καλό νούμερο για να σταματήσει κανείς». Με πρόχειρα μαθηματικά, αυτό μας επιτρέπει δύο ακόμα ταινίες μετά το «Django Unchained»!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

Τέρμα το φροντιστήριο. Φέρτε μας το «Django»

Sons of Bitches: νέο international τρέιλερ για το «Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα