Η Μηχανή της Χαράς

Η Μηχανή της Χαράς

Μια ηθογραφική κομεντί, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της ανακάλυψης του δονητή, που φιλοδοξεί να βρει το σημείο G των θεατών

Επιμέλεια: Τάνια Γουέξλερ

Μεγάλη Βρετανία, 1880 κι ο ιατρός Μόρτιμερ Γκράνβιλ, στην προσπάθειά του να επιβάλλει τους νεωτερισμούς της εποχής, όπως τη… σωματική καθαριότητα, δεν μπορεί να σταυρώσει δουλειά.

Οι προσπάθειές του θα τον οδηγήσουν στο ιατρείο του Ρόμπερτ Ντάλριμπλ, ο οποίο ασχολείται με την ίαση της Γυναικείας Υστερίας, μιας “πάθησης” που στην ουσία συγκεντρώνει τη νευρικότητα και την κατάθλιψη των εύπορων κυριών που δεν έχουν με τι ν’ ασχοληθούν και που δεν ικανοποιούνται από τους συζύγους τους.

Η θεραπεία που προτείνει ο Δρ. Ντάλριμπλ και στην οποία θα ειδικευτεί ο Μόρτιμερ, είναι… ρυθμικές μαλάξεις με το χέρι του γιατρού, στην ευαίσθητη περιοχή της ασθενούς. Ώσπου η μέθοδος αυτή, με τη βοήθεια του κηδεμόνα του Μόρτιμερ, του αριστοκράτη Εντμουντ Σίντζον Σμάιθ, θα γίνει μηχανοκίνητη!

Η συνεργασία του Μόρτιμερ με τον Δρ. Ντάλριμπλ θα φέρει τον νεαρό γιατρό σε επαφή με τις δυο κόρες του επιστήμονα, την καθώς πρέπει, αγγελική Εμιλι και την ατίθαση σουφραζέτα Σάρλοτ – φαίνεται ότι ο Μόρτιμερ θα χρειαστεί να διαλέξει πλευρά, στον έρωτα και στην κοσμοθεωρία του!

Στο Λονδίνο της Βασίλισσας Βικτώριας, με τους δρόμους γεμάτους από τις ακαθαρσίες των αλόγων που σέρνουν τις άμαξες της μέσης και της ανώτερης αστικής τάξης, λίγο πιο πέρα από τους καπνοδοχοκαθαριστές του Κάρολου Ντίκενς, η γυναικεία φύση γνωρίζει μια επανάσταση: το δικαίωμα στην αυτάρκεια!

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το τρέιλερ της ταινίας στο Flix

Διαβάστε τις υπόλοιπες κριτικές της εβδομάδας:

Daddy Cool

Ο εραστής της Κομμώτριας

Διαζύγιο με προθεσμία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα