Πολυτεχνείο: Δρακόντεια μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Πολυτεχνείο: Δρακόντεια μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 39 ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (EUROKINISSI) Eurokinissi

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό της 39η επετείου του Πολυτεχνείου. Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν και πως θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, όπως κάθε χρόνο, θα γίνει ο εορτασμός για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη από χθες, Πέμπτη με καταθέσεις στεφανιών στον χώρο του ιδρύματος.

Επεισοδιακή ωστόσο ήταν η έναρξη για την επέτειο του Πολυτεχνείου καθώς χθες μέλη της ΠΑΣΠ συγκρούστηκαν με αντιεξουσιαστές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο φοιτητές.

Οι Πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας έκλεισαν από την Τετάρτη το βράδυ και θα παραμείνουν κλειστές έως την πραγματοποίηση της πορείας το Σάββατο το βράδυ 17 Νοεμβρίου, με την οποία θα ολοκληρωθούν, όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις για την επέτειο.

Όπως κάθε χρόνο , οι πύλες του Ιδρύματος θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν κάθε βράδυ. Μέσα στον χώρο θα παραμένουν για περιφρούρηση φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του Πολυτεχνείου.

Μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές μελετούν το ενδεχόμενο να οργανώσουν μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου πρωτότυπες εκδηλώσεις μνήμης, εκτός από τις καθιερωμένες εκθέσεις και ομιλίες.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, παρόντος του συνθέτη στη συναυλία που θα γίνει στο Πολυτεχνείο προς τιμήν του.

Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη θα παρουσιάσει η ορχήστρα του Ιδρύματος στην κεντρική εκδήλωση της Παρασκευής. Ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου θα γίνει σήμερα, Παρασκευή και στα σχολεία της χώρας, όπου επίσης οργανώνονται εκδηλώσεις για τη σημασία και το νόημα της επετείου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ήδη ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Oι ρυθμίσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 17.11.2012 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, από 15 έως και 17.11.2012, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα