Καθαρή εντολή ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου

Καθαρή εντολή ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου
MotionTeam

Στη βόρεια Ελλάδα μεταφέρθηκε το σκηνικό της εμφύλιας διαμάχης του ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τάχθηκε στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου

Μεγάλη, καθαρή και νικηφόρα εντολή ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις 11 Νοεμβρίου, μιλώντας την Τετάρτη σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο “Ιβανώφειο” της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε πολλές φορές τις λέξεις ανατροπή και αλλαγή για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου και πρόσθεσε ότι το νέο ΠΑΣΟΚ θα ανήκει στο λαό, θα είναι ελεύθερο και αυτόνομο από κάθε εξωθεσμικό κέντρο, θα είναι ταγμένο να εκφράζει αυθεντικά και γνήσια το λαό.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και πάλι στο ρόλο των μέσων ενημέρωσης τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ απαιτεί από αυτά αλλά και από τους επιχειρηματίες να σέβονται την αυτονομία του.

“Ήρθε η ώρα της λύτρωσης” ανέφερε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς και “η ώρα της μετατροπής της εσωκομματικής διαδικασίας σε δημιουργική πνοή μιας νέας πολιτικής”. Να αφήσουμε πίσω μας, τόνισε, όσους μιλούν για διχασμό και όσους επενδύουν σε ήττες και να πάμε μπροστά με αυτούς που ξέρουν ότι οι νίκες προϋποθέτουν μια νέα εποχή πολιτικών συμμαχιών και πρωτοβουλιών.

Αναφερόμενος στο θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ. Παπανδρέου επέρριψε “όλη την ευθύνη για το πρόβλημα όπως είναι διαμορφωμένο σήμερα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό” τονίζοντας ότι η προκλητική αδιαλλαξία των Σκοπίων είναι η προδιαγεγραμμένη συνέπεια των χειρισμών της κυβέρνησης Καραμανλή.

Βενιζέλος: “Αδύναμη η κυβέρνηση Καραμανλή”

Οι επανειλημμένες αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και στις αρχές που αυτός παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ και οι διαβεβαιώσεις για ενότητα του κόμματος μετά την 11η Νοεμβρίου, κυριάρχησαν στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην πόλη της Ξάνθης. Επανέλαβε την πρότασή του για κοινή εμφάνιση – συνέντευξη και των τριών υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή θ’ αποτελέσει μήνυμα ενότητας.

Ο Ευ. Βενιζέλος καυτηρίασε τακτικές που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό του κινήματος και των ανθρώπων του λέγοντας χαρακτηριστικά, “αν ορισμένοι νομίζουν ότι με το να υποστηρίζουν την αναθεώρηση του άρθρου 16 και να στηρίζουν τις προσπάθειες ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι οι αριστερότεροι του ΠΑΣΟΚ τότε κάνουν λάθος”.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι η βιωσιμότητα της κυβέρνησής του κρέμεται από δυο δυσαρεστημένους βουλευτές και ότι θα προκηρύξει σύντομα εκλογές με νέο εκλογικό νόμο.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει στις εκλογές της 11η Νοεμβρίου λέγοντας χαρακτηριστικά, “πρέπει και πάλι όλοι μαζί να φωνάξουμε μια φράση που ξεχάστηκε, εμπρός για μια Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες”.

Σκανδαλίδης: “Φταίμε όλοι”

Να πάψουν ν’ αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις Σέρρες, τη Δράμα και την Καβάλα.

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι όλοι έχουν ευθύνες για την ήττα και απέρριψε τα σενάρια συνωμοσίας και έψεξε αυτούς που τα διακινούν δηλητηριάζοντας τον κόσμο της παράταξης.

“Πρέπει όλοι ακριβοδίκαια να κάνουμε την αυτοκριτική μας, γιατί μόνοι μας ακυρώσαμε τη διαδρομή μας” είπε ο κ. Σκανδαλίδης και κατέληξε λέγοντας “ότι ήρθε η ώρα να μιλήσει η βάση του κινήματος”. Σήμερα ο Κώστας Σκανδαλίδης θα μιλήσει στις 8 το βράδυ στη Νέα Μάκρη σε αίθουσα του δημαρχείου.

Και ο Χρυσοχοΐδης στο πλευρό του Παπανδρέου

Την στήριξή του στον Γιώργο Παπανδρέου εξέφρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως αναφέρει στη δήλωσή του, “Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την ιστορία, αλλά και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι η πολιτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου παραμένει επίκαιρη και αναγκάια”.

Σήμερα ολοκληρώνονται οι εγγραφές μελών για την ψηφοφορία της 11ης Νοεμβρίου. Ο κατάλογος θα ξανανοίξει την ημέρα των εκλογών. Μέχρι στιγμής έχουν έγγραφεί 45.000-50.000 νέα μέλη, ενώ το σύστημα που έχει οργανωθεί για την ψηφοφορία αντέχει να εξυπηρετήσει μέχρι 1.500.000 ψηφοφόρους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα