Πρώτες, πολλές, ταινίες από το Φεστιβάλ του Τορόντο

Πρώτες, πολλές, ταινίες από το Φεστιβάλ του Τορόντο

Το Καναδικό φεστιβάλ δεν φιλοδοξεί να είναι μόνο το μεγαλύτερο σε ισχύ της Αμερικάνικης ηπείρου, αλλά και το μεγαλύτερο σε μέγεθος. Οπότε το πρώτο πακέτο τίτλων που ανακοίνωσε, δεν θα μπορούσε παρά να είναι μαζικό. Και εντυπωσιακό

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Μερικές από τις πιο θεαματικές ταινίες του φεστιβάλ, όπως συνήθως συμβαίνει βεβαίως, δεν θα είναι παγκόσμιες πρεμιέρες. Το Τορόντο, δεν έχει ακόμη φτάσει στο σημείο να νικά την Βενετία που προηγείται λίγες μόλις μέρες χρονικά, στην διεκδίκηση των πιο δυνατών φεστιβαλικών χαρτιών, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το πρόγραμμά του όπως διαμορφώνεται δεν είναι εντυπωσιακό.

Ετσι, η νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ ” To The Wonder“, η ” Anna Karenina” του Τζο Ράιτ, το ” The Company You Keep” του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ή το ” La Bella Addormentata” του Μάρκο Μπελόκιο θα προτιμήσουν την Βενετία για να κάνουν την πρώτη προβολή τους, όμως η λίστα των παγκόσμιων “πρώτων” περιλαμβάνει μια σειρά από εξίσου αξιοπρόσεκτους τίτλους.

Ταινία έναρξης θα είναι το ” Looper” του Ρίαν Τζόνσον, ενώ το ” Cloud Atlas” των αδελφών Γουατσόφκσι και του Τομ Τίκβερ, το ” The Place Beyond the Pines” του Ντέρεκ Σιαναφράνς, το ” Byzantium” του Νίλ Τζόρνταν, το ” Argo” του Μπεν Αφλεκ, ακόμη το ” Le Capital” του Κώστα Γαβρά, θα προτιμήσουν να κάνουν την πρώτη τους προβολή στο Τορόντο.

Κάποιες από αυτές τις υπολογίζαμε ήδη για την Βενετία, πράγμα που σημαίνει ότι ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπερα, θα χρειαστεί να βγάλει κάτι αληθινά θεματικό από το καπέλο του για να συμπληρώσει τους (σημαντικούς) είναι η αλήθεια τίτλους που έχει ήδη ανακοινώσει με ταινίες που θα συνθέσουν ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα.

Θα περιμένουμε να δούμε και τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της Βενετίας, σε κάθε περίπτωση να μια λίστα με όλα τα φιλμ που ανακοίνωσε το Τορόντο μέχρι τώρα.

Δείτε τη λίστα στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ οδηγά ξανά! Μηχανή

Στα γυρίσματα του “Le Capital” του Κώστα Γαβρά

Ακαταμάχητες, ανήθικες, αθάνατες. Πόστερ και φωτογραφίες γαι το Byzantium του Νιλ Τζόρνταν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα