Βενιζέλος: “Την ενότητα του ΠΑΣΟΚ την εγγυάται ο λαός”

default image

Οι επανειλημμένες αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και στις αρχές που αυτός παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ και οι διαβεβαιώσεις για ενότητα του κόμματος μετά την 11η Νοεμβρίου, κυριάρχησαν στη σημερινή ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην πόλη της Ξάνθης.

Ο κ. Βενιζέλος στη διάρκεια της ομιλίας του προς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο καλωσόρισε τους εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης χαρακτηρίζοντας τους “ισότιμους Έλληνες, ισότιμους πολίτες με κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα που συμβάλουν στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου”.

Επανέλαβε την πρότασή του για κοινή εμφάνιση – συνέντευξη και των τριών υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή θ’ αποτελέσει μήνυμα ενότητας και ανοιχτής πρόσκλησης προς όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης για συμμετοχή στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία.

Αναφερόμενος στην ενότητα του χώρου μετά την εκλογική διαδικασία, ο πρώην υπουργός τόνισε, “ο λαός είναι ο εγγυητής της ενότητας και αν χρειαστούν επιπλέον εγγυητές τότε αυτοί θα είμαστε οι τρεις υποψήφιοι”.

Καταφέρθηκε κατά όλων εκείνων που όπως είπε θέλουν και επιδιώκουν ένα φοβισμένο ΠΑΣΟΚ, “ένα ΠΑΣΟΚ που φοβάται τη φθορά της εξουσίας. Υπάρχουν ορισμένοι που βολεύονται ακόμα και όταν το ΠΑΣΟΚ είναι στην αντιπολίτευση, που βολεύονται με αυτή την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Ίσως κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνούν τι σημαίνει δεξιά, γιατί αυτοί εξακολουθούν να περνούν καλά και στην αντιπολίτευση”.

Ο κ. Βενιζέλος καυτηρίασε τακτικές που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό του κινήματος και των ανθρώπων του λέγοντας χαρακτηριστικά, “αν ορισμένοι νομίζουν ότι με το να υποστηρίζουν την αναθεώρηση του άρθρου 16 και να στηρίζουν τις προσπάθειες ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι οι αριστερότεροι του ΠΑΣΟΚ τότε κάνουν λάθος. Γιατί είναι αυτοί που φλέρταραν με τους εκπροσώπους του νεοφιλελευθερισμού του κ. Μητσοτάκη, τους κ. Μάνο και Ανδριανόπουλο”. “Εμείς”, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, “θα στηρίξουμε μέχρι τέλους το δημόσιο πανεπιστήμιο και το δημόσιο σχολείο”.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα υπερκέρδη των τραπεζών, που όπως είπε φθάνουν ακόμα και το 400%, “χωρίς μέχρι σήμερα η πολιτεία να ζητήσει ένα κοινωνικό αντίκρισμα”. Πρότεινε μάλιστα και τη σύσταση ενός κοινωνικού ταμείου που θα χρηματοδοτείται από το τραπεζικό σύστημα και το οποίο θα υποβοηθά και θα στηρίζει έμπρακτα τους νέους επαγγελματίες και ζευγάρια.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική στον Κώστα Καραμανλή λέγοντας ότι η βιωσιμότητα της κυβέρνησής του κρέμεται από δυο δυσαρεστημένους βουλευτές και ότι θα προκηρύξει σύντομα εκλογές με νέο εκλογικό νόμο. “Αδυνατεί ο κ. Καραμανλής”, συμπλήρωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος “να καταθέσει και να ψηφίσει έστω και ένα σημαντικό νομοσχέδιο. Η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική ηγεσία που να νιώθει δικό της κάθε πρόβλημα της χώρας. Δημοκρατία χωρίς ευθύνη δεν υπάρχει και δημοκρατία δε σημαίνει δήλωση, σημαίνει έμπρακτη ενέργεια”.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει στις εκλογές της 11η Νοεμβρίου λέγοντας χαρακτηριστικά, “πρέπει και πάλι όλοι μαζί να φωνάξουμε μια φράση που ξεχάστηκε, εμπρός για μια Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες”.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα