Nissan ZEOD RC. Ηλεκτρικό αγωνιστικό που ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα (Vid)!

Nissan ZEOD RC. Ηλεκτρικό αγωνιστικό που ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα (Vid)!

Η γιαπωνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Nissan παρουσίασε το ZEOD RC, το καινούργιο της αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα κάνει το ντεμπούτο στον διάσημο αγώνα 24 Ώρες του Le Mans τον επόμενο χρόνο. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο αναπτύσσει ταχύτητα που ξεπερνά τα 300 χλμ / ώρα και θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία μπαταριών λιθίου που βρίσκονται στο αυτοκίνητο παραγωγής της Nissan, το Leaf.

Ο σχεδιασμός του νέου αυτοκινήτου είναι παρόμοιος με εκείνον του DeltaWing, του αυτοκινήτου με το οποίο η  Nissan πήρε μέρος το 2012 στο Le Mans.

«Η Nissan έχει καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη της τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών ρύπων το Nissan ZEOD RC θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτές τις δυνατότητες χρησιμοποιώντας το δυσκολότερο αγώνα αντοχής στον κόσμο για τη δοκιμή των δυνατοτήτων κατασκευών μας

 », δήλωσε ο Andy Palmer, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan.

«Η Nissan ZEOD RC είναι μια φυσική εξέλιξη που προκύπτει από την εξέλιξη του αυτοκινήτου δρόμου Nissan Leaf και το Leaf RC αγωνιστικό αυτοκίνητο. Οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται μέσω του προγράμματος ZEOD RC θα αποτελέσουν μέρος των μελλοντικών καινοτομιών που θα εφαρμόσει η Nissan στα αυτοκίνητα δρόμου», πρόσθεσε Palmer.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα