Ποιόν είπες δικηγόρο ρε;

default image

Η πρώτη ήττα της Google είναι γεγονός. Η Microsoft απέκτησε στο Facebook ποσοστό 1,6% για το αντίτιμο των 240 εκατ. δολαρίων. Ψίχουλα...

Αθλητική Εφημερίδα by DOL

Τα τελευταία νέα από το “project Aθλητική Εφημερίδα” (για να μιλήσουμε και λίγο τεχνοκρατικά) του ΔΟΛ είναι ότι διαθέτει business plan για 5+ (!) χρόνια. Δηλαδή, ότι η εφημερίδα έχει οργανόγραμμα και πόρους για να κινηθεί ικανοποιητικά για τα επόμενα πέντε και βάλε έτη. Eκτός, να προσθέσουμε εμείς, κι αν κάποια στιγμή κριθεί ότι… δεν, οπότε τότε το business plan θα πάει όπου συνήθως πηγαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Περίπατο (για να μιλήσουμε και λίγο ρεαλιστικά).

Goal στα στελέχη;
Όπως και να ‘χει, ενισχύονται ολοένα και περισσότερο οι απόψεις που υποστηρίζουν ότι το όλο εγχείρημα γίνεται εξαιτίας του ναυαγίου της συγχώνευσης ΔΟΛ-Πήγασου. Γι’ αυτό άλλωστε και αναμένεται, αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη και προσπάθεια “στελεχιακής αποδυνάμωσης” από το αντίπαλον δέος που διαθέτει ο Πήγασος.

ALPHA
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Alpha, λύθηκε η συνεργασία των Εταιρειών του Ομίλου με τον δικηγόρο Ηρακλή Φιδετζή. Βέβαια ο εν λόγω κύριος δεν ήταν απλά ένας δικηγόρος αλλά ένας άνθρωπος που είχε ηγετικό ρόλο στο σταθμό.

Το Βήμα
Συμφωνούμε και επαυξάνουμε στο σημερινό σχόλιο του Κοσμά Βίδου σχετικά με τους Ηλία Ψινάκη και Βαγγέλη Περρή.

Χάρι Πότερ
Πλησιάζει η ημέρα που η ελληνική έκδοση του τελευταίου βιβλίου της J.K.Rowling, ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’ ( Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου ) θα κάνει την εμφάνισή της στα βιβλιοπωλεία. Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου λοιπόν, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Ειδικά μετά την αποκάλυψη πως ο Ντάμπλντορ είναι γκέι, αναμένεται να γίνουν τεράστιες ουρές…

Κύπελλο Ουέφα
Παναθηναϊκός – Αμπερτίν, στις 19.00 στη ΝΕΤ.
Χέλσινμποργκ – Πανιώνιος στις 19.00, στην ΕΤ1.
Έλφσμποργκ – ΑΕΚ, στις 21.00 στον ΑΝΤ1.
Έβερτον – Λάρισα, στις 22.00 στη ΝΕΤ.

Transformers

Το απίστευτο νούμερο των 8,3 εκατ. DVD πούλησε μέσα σε μία εβδομάδα η κινηματογραφική επιτυχία Transformers.

Google – Nielsen

Σύμφωνα με το Reuters, η Google Inc. και η Nielsen (βλ. AGB) ήρθαν σε πολυετή συμφωνία. Η δεύτερη θα δίνει δημογραφικά στοιχεία για τους τηλεθεατές στην πρώτη, με σκοπό τη στοχευμένη πώληση διαφημίσεων στην τηλεόραση. Η Google κινείται στον χώρο της διαφήμισης εδώ και καιρό εκτός ίντερνετ (ράδιο, εφημερίδες) και με τη βοήθεια των στοιχείων της Nielsen θα μπει δυναμικά και στην τηλεόραση.

Nova
Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 22.00, το Filmnet1 θα προβάλει την τρίτη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, παγκοσμίως, το ‘Pirates of the Caribbean, Dead Man’s Chest’.

Guardian
Εκτός της homepage, που έχει γίνει λίφτινγκ εδώ και καιρό, πλέον αλλάζουν σιγά σιγά και οι μέσα σελίδες του σάιτ της Guardian .

Facebook – Microsoft 
Ο ανταγωνιστής του MySpace και πολλά υποσχόμενο Facebook  (ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης), πούλησε στη Microsoft ένα ποσοστό της τάξης του 1,6% για το αντίτιμο των 240 εκατ. δολαρίων. Είναι η πρώτη φορά που η Google χάνει προσφορά, μια και αυτή ενδιαφερόταν να εξαγοράσει ποσοστό, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως τον Ιανουάριο ο ιδιοκτήτης του Mark Zuckerberg, απέρριψε προσφορά της Yahoo για ολοκληρωτική εξαγορά για 1 δισ. δολάρια. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως ο 23χρονος έκανε πολύ καλά μια και η Microsoft μόλις έδωσε αξία 15 δισ. δολαρίων στο Facebook. Το Facebook έχει πάνω από 42 εκατ. χρήστες και αναμένεται να ξεπεράσει τα 60 μέχρι το τέλος του χρόνου. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Πρωτοσέλιδο της ημέρας

Ο Αδέσμευτος Τύπος για τον μασκοφόρο βενζινοπώλη.

Σκάι

Να θυμίσουμε πως λίγο μετά τα μεσάνυχτα προβάλλεται από το Σκάι το πρώτο επεισόδιο της αριστουργηματικής σειράς της ΗΒΟ, Band of Brothers. Περισσότερα στα Media* της 21ης Οκτωβρίου.

Νέες κινηματογραφικές ταινίες

Eastern Promises – Η ρωσική μαφία του Λονδίνου δια χειρός Ντ. Κρόνενμπεργκ. Ανυπομονούμε και ας λέει ο Δανίκας πως πρόκειται για φέσι. Κρόνενμπεργκ και φέσι δεν γίνεται.
4 μήνες, 3 εβδομάδες, 2 ημέρες – Κοινωνική από τη Ρουμανία με το Χρυσό Φοίνικα στις αποσκευές της.
The Brave one – Θρίλερ του Νιλ Τζόρνταν με τη Τζόντι Φόστερ, “θυμωμένη” .
Stardust – Περιπέτεια φανατασίας με τους Μισέλ Πφάιφερ, Κλερ Ντέινς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο.
The Nanny Diaries – Κομεντί με τη Σκάρλετ Γιοχάνσον, που βέβαια σε άλλους ρόλους ονειρευόμαστε να δούμε.
Surf’s Up – Κινούμενα σχέδια με πιγκουΐνους που κάνουν σερφ.
Ένα τραγούδι για τον Αργύρη – Ελβετικό ντοκιμαντέρ του Στέφαν Χάουπτ, με τους Αργύρη Σφουντούρη, Μίκη Θεοδωράκη.
Το Ξυπόλητο Τάγμα – Η κλασσική ταινία του 1953.

Φωτό της ημέρας

Παρ’ τα να μη στα χρωστάω‘ φαίνεται να λέει η κυρία απ’ τα αριστερά στη Κοντολίζα Ράις. Στην πραγματικότητα όμως της λέει πως τα χέρια της που είναι βαμμένα με κόκκινη μπογιά θα τα πλύνει και θα φύγει. Το αίμα όμως που έχει στα χέρια της αυτή από τα εγκλήματα πολέμου της Αμερικής, όπως είπε, δεν καθαρίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα