Στην Καβάλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

default image

Την Καβάλα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία επισκέφθηκε σήμερα το βράδυ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη Δράμα όπου μίλησε νωρίτερα το απόγευμα.

Ο κ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του άσκησε οξύτατη κριτική στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, λέγοντας: ” ο κ. Καραμανλής έχει την ψευδαίσθηση ότι το γήπεδο είναι άδειο και παίζει μόνος τους επειδή το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε αυτή την ύψιστη δημοκρατική στιγμή της επιλογής νέου προέδρου“.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως η οριακή πλειοψηφία του Κώστα Καραμανλή είναι επίπλαστη και συμπλήρωσε: ” Μέχρι σήμερα απέδειξε πως είναι ένας κλασσικός, συντηρητικός, δεξιός πολιτικός που αδυνατεί να διαχειριστεί τα σοβαρά ζητήματα του τόπου. Δε διαθέτει καμία στρατηγική, δεν έχει άποψη για την Ευρώπη, δεν ανέλαβε καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για το Σκοπιανό. Και όλα αυτά έχουν κόστος για τη χώρα και τους πολίτες“.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην ήττα του κόμματός τους στις πρόσφατες εκλογές, έθεσε το ερώτημα: ” Πως είναι δυνατόν να χάσαμε τις εκλογές έχοντας απέναντί μας τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης; Μια κυβέρνηση ανίκανη, με πλήθος σκανδάλων, που έστρεψε την κοινωνία στις πιο σκοτεινές της όψεις. Και όμως χάσαμε. Δεν είναι όμως δυνατόν οι μνήμες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ να βάραιναν περισσότερο στην κρίση του κόσμου από τη σημερινή ανίκανη κυβέρνηση. Είναι δυνατόν οι πολίτες δικαίως να επέλεξαν και να ξαναεπέλεξαν τον κ. Καραμανλή; Και όμως το έπραξαν“.

Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου ο πρώην υπουργός σημείωσε πως αποτελεί την έξοδο από την κρίση του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε πως το ζητούμενο δεν είναι ποιος θα καταλάβει την εξουσία ως πρώτος μεταξύ ίσως, “το ζητούμενο είναι να επιλέξουμε τον καλύτερο και τον αποτελεσματικότερο. Που θα διασφαλίσει τη συλλογική λειτουργία του κινήματος, θ’ αξιοποιήσει όλα τα στελέχη, που θα σέβεται τα μέλη και τις περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος”.

Το ΠΑΣΟΚ“, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ” είναι ένα κίνημα του λαού. Αν θέλουμε να μιλάμε για αξιοκρατία στην κοινωνία, πρέπει πρώτα να την επιβάλουμε μέσα στο ΠΑΣΟΚ“.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αρνήθηκε τα σενάρια περί διάσπασης του κόμματος μετά τη 12 Νοεμβρίου λέγοντας χαρακτηριστικά: ” Δεν υπάρχει θέμα εγγύησης της ενότητας, είναι δεδομένη“, για να συμπληρώσει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέδωσε ένα ΠΑΣΟΚ διαφορετικό από αυτό που είναι σήμερα, «ένα ΠΑΣΟΚ πλειοψηφικό, ισχυρό, που διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας».

Επίσης, αναφερόμενος στην οριακή πλειοψηφία της κυβέρνησης, είπε πως ο κ. Καραμανλής στήνει προεκλογικό σκηνικό και σημείωσε ότι ” την 11η Νοεμβρίου κρίνεται το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, κρίνεται ο συσχετισμός δυνάμεων“.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά του λέγοντας: ” Δε γεννήθηκα μέσα στην εξουσία, είμαι ένας από εσάς. Δεν διεκδικώ ένα αξίωμα αλλά μια αποστολή που δεν μπορώ να τη φέρω πέρας μόνος μου χωρίς τη συμμετοχή της κοινωνίας, της βάσης του κινήματος. Δεν ανήκω στους επαγγελματίες της πολιτικής, ανήκω στην κοινωνία των πολιτών“.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα