”Fynbos” του Χάρη Πατραμάνη: ”Μίλα μόνο αν μπορείς να βελτιώσεις τη σιωπή”

”Fynbos” του Χάρη Πατραμάνη: ”Μίλα μόνο αν μπορείς να βελτιώσεις τη σιωπή”

''Fynbos'' η ταινία του Χάρη Πατραμάνη, εξ ολοκλήρου γυρισμένη στην Αφρική. Αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη Νότιο Αφρική, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χάρη Πατραμάνη με τίτλο ”Fynbos” ταξιδεύει εκεί όπου γεννήθηκε, έτοιμη για την παγκόσμια πρεμιέρα της ως επίσημη συμμετοχή στο 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ντουρμπάν.

Fynbos ονομάζεται η θαμνώδης βλάστηση της Νοτίου Αφρικής, ειδικά στην περιοχή του Δυτικού Ακρωτηρίου, χαρακτηριστική τόσο για τη φυσική της αγριότητα όσο και για την αφοπλιστική όμορφιά της.

”Fynbos” ονομάζεται και η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Χάρη Πατραμάνη, μετά από μια μεγάλη και επιτυχημένη θητεία στη διαφήμιση και τις ταινίες μικρού μήκους, που αφηγείται την ιστορία ενός φιλόδοξου εργολάβου, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ο οποίος ταξιδεύει μαζί με τη σύζυγο του σε μία απομονωμένη περιοχή του Δυτικού Ακρωτηρίου με σκοπό να κλείσει μια συμφωνία που πιστεύει ότι θα του σώσει τη ζωή.

Ό,τι θα συναντήσει εκεί, ωστόσο, θα είναι κάτι που δεν είχε φανταστεί, αφού θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα μυστήριο που θα τον απομακρύνει από τον κόσμο του χρήματος μέσα στον οποίο ζει και θα τον βυθίσει στις άγνωστες ζώνες της ανεξιχνίαστης ανθρώπινης κατάστασης.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Δείτε φωτογραφίες και το τρέιλερ της ταινίας στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα