53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: ”Επίλογος” με βραβεία

53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: ”Επίλογος” με βραβεία

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα βραβεία του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τελετή λήξης του 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με την απονομή των βραβείων του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος και των βραβείων του κοινού, εν μέσω ειρηνικών διαδηλώσεων και «Μιας Πειρατείας».

Με τον Χρυσό Αλέξανδρο να πηγαίνει στο «Μια Πειρατεία», την ταινία του Τομπίας Λίντχολμ από τη Δανία, η τελετή λήξης του φετινού 53ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης είχε απ’ όλα.

Αρχικά τη σκηνή του Ολύμπιον κατέλαβε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο εργολαβικούς εργαζόμενους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να δώσει το παρών για να διαδηλώσει ειρηνικά υπέρ των 650 εργαζομένων του Α.Π.Θ. που υπόκεινται σε εργολαβικό καθεστώς εργασίας και αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους για άμεση πρόσληψη από το Πανεπιστήμιο θα μείνουν άνεργοι. Ιδανικό σκηνικό θα έλεγε κανείς για ένα Φεστιβάλ που τις τελευταίες εννιά ημέρες έστρεψε μέσω των ταινιών του το βλέμμα του στην κρίση, όχι μόνο την οικονομική και όχι μόνο της Ελλάδας, δίνοντας μια καθαρή εικόνα ενός πλανήτη που χρήζει άμεσης αλλαγής.

Στη συνέχεια, η τελετή λήξης ξεκίνησε με… τραγούδια, στην συνήθη άστοχη πρακτική του Φεστιβάλ τα δύο τελευταία χρόνια να ξεκινά και να τελειώνει με ένα λιτό μεν, αλλά άκαιρο τρόπο σε σχέση με την κινηματογραφική του δύναμη μέσα και έξω από τις αίθουσες. Μπορεί η φωνή της Ηρούς που τραγούδησε δύο τραγούδια με συνοδεία το πιάνο της να ήταν υπέροχη, αλλά σε καμία περίπτωση εντός «κινηματογραφικού» κλίματος.

Αναλυτικά όλα τα βραβεία του Φεστιβάλ στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα