Ο κόσμος θα έχει σύντομα περισσότερα κινητά τηλέφωνα από ανθρώπους

Ο κόσμος θα έχει σύντομα περισσότερα κινητά τηλέφωνα από ανθρώπους

Διαβάστε τη αναφέρει έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την αριθμό συνδρομών σε συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας στο κόσμο. Τι αναμένεται να γίνει στο προσεχές διάστημα.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των κατοίκων του πλανήτη διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, με τον συνολικό αριθμό των συνδρομών σε συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας να ξεπερνά μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τον συνολικό παγκόσμιο πληθυσμό.

Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας σε όλο τον πλανήτη, ο αριθμός των συνδρομών σε συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας έχει ξεπεράσει τα 6 δισεκατομμύρια, εκ των οποίων τα πέντε βρίσκονται μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Στην έκθεσή της μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“το έτος 2000 , σε όλο τον πλανήτη, ο αριθμός των συνδρομών σε συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας -προπληρωμένων ή με τιμολόγιο – από λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο,

Σήμερα έχει φθάσει περισσότερα και από έξι δισεκατομμύρια, από τα οποία τα πέντε δισεκατομμύρια είναι μόνον στις αναπτυσσόμενες χώρες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις της, η αντιπρόεδρος Rachel Kyte, δήλωσε “Οι τηλεπικοινωνίες προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη -από την πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες υγείας μέχρι πληρωμές κτλπ” και πρόσθεσε “Η πρόκληση είναι τώρα να επιτρέψουμε στους ανθρώπους, επιχειρήσεις και κυβερνήσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες να αναπτύξουν τις δικές τους τοπικές εφαρμογές για να εκμεταλλευτούν αυτές τις ευκαιρίες”.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αποκαλύπτει ότι ορισμένες από τα 30 δισεκατομμύρια τεχνολογικές εφαρμογές που “κατέβασαν” οι χρήστες στα κινητά του πέρσι τους επέτρεψαν να τα μετατρέψουν σε “κινητά πορτοφόλια”, αντικαθιστώντας έτσι τα “παραδοσιακά” μέσα πληρωμής.

Ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες χρησιμοποιούν τα κινητά για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχει η κυβέρνηση. Στα Παλαιστινιακά Εδάφη, για παράδειγμα, η εφαρμογή JobMatch καθιστά πιο εύκολη την αναζήτηση μιάς θέσης εργασίας

Οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας στη Δυτική Ευρώπη παρουσιάζουν διείσδυση 126% επί του πληθυσμού. Το ποσοστό ανέρχεται στο 123% στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, στο 97% στη Βόρεια Αμερική και μόλις στο 55% στην Αφρική, όπου οικογένειες ή ολόκληρα χωριά συχνά μοιράζονται ένα μόνο τηλέφωνο.

Πρωταθλήτρια στις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας είναι η Κίνα, με ένα δισ. συνδρομές, ακολουθούμενη από την Ινδία με 900 εκατ. συνδρομές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα