Με τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες πηγαίνει η Kia στη Γενεύη

Με τρεις παγκόσμιες πρεμιέρες πηγαίνει η Kia στη Γενεύη

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο Kia pro_cee'd GT και GT cee'd καθώς και για το νέο πρωτότυπο όχημα της Kia. Το Νέο Kia Carens και το αναβαθμισμένο Kia Optima Hybrid θα παρουσιαστούν επίσης στην Γενεύη.

Τα νέα Kia pro_cee’d GT και GT cee’d θα κάνουν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στο 83ο Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη στις 5 Μαρτίου 2013. Την παγκόσμια πρεμιέρα του θα κάνει και το νέο concept car της εταιρίας ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν το Νέο Kia Carens και το αναβαθμισμένο Kia Optima Hybrid.

Σχεδιασμένα στην Ευρώπη υπό την καθοδήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Σχεδιασμού, Peter Schreyer, τα δύο μοντέλα διαθέτουν τολμηρές, σπορ γραμμές, φώτα ημέρας LED, διπλές εξατμίσεις, ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών και κόκκινες δαγκάνες φρένων που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα. Και τα δύο εφοδιάζονται με ένα νέο  υπερτροφοδοτούμενο 1.6-λίτρων κινητήρα βενζίνης GDI που παράγει 204ps και 265 Nm, που κατευθύνονται προς τoυς εμπρός τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου κιβωτίου, επιτρέποντας στα Kia pro-cee’d GT και GT cee’d να επιταχύνουν από 0 στα 100 kph σε 7,7 δευτερόλεπτα.

“Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Kia pro_cee’d της GT και GT cee’d τονίζει την ποικιλομορφία της τρέχουσας γραμμής παραγωγής μας, ενισχύει την επέκταση της μάρκας στην αγορά αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων και είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Kia,” σχολιάζει ο Michael Cole, Chief Operating Officer της Kia Motors Europe. “Το νέο Kia pro_cee’d GT θα έχει μεγάλη ανταπόκριση στους οδηγούς που αναζητούν στυλ, επιδόσεις και δυναμισμό στο αυτοκίνητό τους – ενώ το cee’d GT συνδυάζει τις επιδόσεις με την πρακτικότητα που προσφέρουν οι πέντε πόρτες.”

Η παραγωγή των νέων μοντέλων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Kia στη Ζιλίνα της Σλοβακίας στα μέσα Μαΐου, ενώ οι πωλήσεις στην Ευρώπη αναμένονται να ξεκινήσουν στα τέλη του καλοκαιριού. Οι τιμές και οι προδιαγραφές των μοντέλων θα ανακοινωθούν κοντά στην ημερομηνία πώλησης.

Η Kia θα παρουσιάσει επίσης ένα προκλητικό πρωτότυπο αυτοκίνητο πόλης στη Γενεύη. Η χαρακτηριστική μύτη-τίγρης της εταιρίας εντάσσεται σε μία «επιθετική» μάσκα ενώ οι δυναμικές σπορ γραμμές του αυτοκινήτου αποπνέουν ταχύτητα και ενέργεια από κάθε οπτική γωνία.

Το νέο Kia Carens, compact MPV παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2012 στο Mondial de l’Automobile στο Παρίσι.  Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να καλύψει τις ανάγκες και τις προσδοκίες των σύγχρονων οικογενειών. Διαθέτει κομψή αεροδυναμική, σχεδίαση που εξασφαλίζει άφθονο εσωτερικό χώρο, επιλογή από πέντε ή επτά καθίσματα, καθώς και ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών που προσδίδουν ευκολία και ασφάλεια. Θα διατίθεται με τέσσερις κινητήρες με ισχύ που κυμαίνεται από 115 έως 166 s και εκπομπές CO2 και από 124 gr/km.

Το Kia Optima Hybrid είναι το πρώτο στην κατηγορία D υβριδικό βενζίνη της Ευρώπης, που διαθέτει ένα πραγματικά καινοτόμο ‘παράλληλο υβριδικό σύστημα’ που έχει αναπτυχθεί από την Kia με έναν 2,0-λίτρο κινητήρα βενζίνης και έναν 30kW ηλεκτροκινητήρα. Αναβαθμισμένο για το 2013, θα παρέχει πλέον εντυπωσιακές επιδόσεις – η μέγιστη ισχύς είναι 190ps, η επιτάχυνση στα 100kph χρειάζεται 9,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι 192 kph – ακόμη πιο αποτελεσματικό, με βελτιωμένη την κορυφαία στην κατηγορία οικονομία καυσίμου των 5,1lt/100km (κάτω από 5,4lt/100km που ήταν πριν), και χαμηλότερες εκπομπές CO2 119 gr/km (κάτω από 125 gr/km που ήταν πριν).

“Είναι επίσης συναρπαστικό για εμάς να παρουσιάσουμε το ολοκαίνουργιο Carens, το  οποίο επιστρέφει σε μία σημαντική κατηγορία για την Ευρώπη με ένα άκρως ανταγωνιστικό και σύγχρονο MPV για οικογένειες με ένα δραστήριο τρόπο ζωής. Το αναβαθμισμένο Optima Hybrid αναδεικνύει τη συνεχή δέσμευση της μάρκας στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών, με περαιτέρω βελτιώσεις στην οικονομία καυσίμων και στην απόδοση μέσω του υβριδικού συστήματός μας”, καταλήγει ο Cole.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα