Με μέτρο τα βίντεο-παιχνίδια

default image

Σε μάστιγα του μέλλοντος τείνει να γίνουν τα βιντεο-παιχνίδια στα μικρά παιδιά, λόγω της συχνής χρήσης τους και τον μελλοντικό εθισμό τους σε αυτά, σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλία.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στην Βρετανία τα παιδιά που είναι μέχρι 10 ετών δεν θα πρέπει να παίζουν βίντεο παιχνίδια στον υπολογιστή, διότι τους προκαλεί υπνηλία στο σχολείο και εθισμό σε αυτά που είναι πολύ επικίνδυνο για το μέλλον τους.

Τα παιχνίδια τείνουν στις μέρες μας να γίνουν όλο και πιο εθιστικά για τα παιδιά σημειώνει ο διευθυντής ένωσης εκπαιδευτικών της Αγγλίας George Muirhead. Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά στην Βρετανία σε μικρότερη των 10 ετών ηλικία ξενυχτούν παίζοντας υπολογιστή.

Επιπρόσθετα τονίζει πως πλέον τα παιδιά ξενυχτούν όλο και περισσότερο και γι΄αυτόν τον λόγο δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε στα μαθήματα τους, με αποτέλεσμα οι γονείς να φωνάζουν σε αυτά.

“Δεν θα πρέπει να φωνάζουν σε αυτά, διότι οι ίδιοι είναι οι κύριοι αυτουργοί για την κατάσταση που βρίσκονται. Θα πρέπει να πάρουν μέτρα και να απομακρύνουν όσο πιο σύντομα γίνεται τα παιδιά τους από τα παιχνίδια”, προσθέτει.

Τέλος, θα επανεξετάσουν το ενδεχόμενο της ελεγχόμενης διανομής παιχνιδιών σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών, σύμφωνα με την βρεταννική κυβέρνηση, λόγω των αυξημένων περιστατικών, με βάση τα λεγόμενα των εκπαιδευτικών του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα