Η ταινία της εβδομάδας: 17 Κορίτσια

Η ταινία της εβδομάδας: 17 Κορίτσια

Βασισμένη σε πραγματική ιστορία η ταινία της εβδομάδας ''17 κορίτσια''. Μάθετε τα πάντα από το Flix

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, ευαίσθητη και ενοχικά αισθησιακή ταινία με θέμα το εφηβικό angst. Επίσημη συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 2011, Ειδική Μνεία στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Σε μία μικρή επαρχιακή πόλη της νότιας Γαλλίας, 16 έφηβες μαθήτριες αποφασίζουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα μίας δημοφιλούς συμμαθήτριάς τους και να μείνουν όλες έγκυες ταυτόχρονα. Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικό περιστατικό που συνέβη το 2008 σε σχολείο της Μασαχουσέτης στην Αμερική.

Οι αδελφές Ντελφίν & Μιριέλ Κουλέν αναλαμβάνουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία μίας ταινίας μυθοπλασίας, που όμως επιχειρεί να ρίξει φως στην συναισθηματική νοημοσύνη ενός παράδοξου γεγονότος που συνέβη στην πραγματικότητα.

Όπως και με το ”Elephant” του Γκας Βαν Σαντ, ο σκοπός δεν είναι να μάθουμε με σαφήνεια γεγονότα και αίτια, όσο να μπούμε στο κλειστό σύμπαν μίας παρέας εφήβων, να αφουγκραστούμε τις ανάσες τους μέσα κι έξω από τα παιδικά τους δωμάτια, να καταλάβουμε την ανάγκη απόδρασης από αυτά.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική στο Flix

Δείτε το τρέιλερ και φωτογραφίες από την ταινία στο Flix

Οι υπόλοιπες ταινίες της εβδομάδας

* Ο Δικτάτορας

* Ο Σεφ και ο Σεφ του

* Ο Προστάτης

* Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα