Βραβεία Εμμυ 2012: Οι υποψηφιότητες

Βραβεία Εμμυ 2012: Οι υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Εμμυ 2012. Αναλυτικά οι ταινίες στις μεγάλες κατηγορίες

Επιμέλεια: Θοδωρής Δημητρόπουλος

”Homeland”, ”Downton Abbey” και ”Girls” (μεταξύ άλλων) εισβάλλουν στις μεγάλες κατηγορίες των Έμμυ πλάι στους γνωστούς μόνιμους όπως ”Mad Men” και ”Modern Family”. Όλες οι υποψηφιότητες.

Κωμικές Κατηγορίες

Ο μεγάλος νικητής φαίνεται να είναι το πολυσυζητημένο ”Girls” της Λένα Ντάναμ, το οποίο είχε το hype, είχε την αξία, αλλά κανείς δεν ήξερε αν θα ταίριαζε με τα γούστα της Ακαδημίας η οποία πολλάκις στο παρελθόν έχει χάσει τα σημεία των καιρών.

Όμως η Ντάναμ, στο one-woman show της, βρίσκεται υποψήφια για καλύτερη σειρά, ερμηνεία, σενάριο και σκηνοθεσία. Μαζί με τις υποψηφιότητες του ”Veep”, είναι σαφής η διάθεση της Ακαδημίας να επιβραβεύσει τις επιλογές του ΗΒΟ στην κωμωδία, έναν τομέα όπου η καλωδιακή τηλεόραση παραδοσιακά υστερεί, σε σχέση τουλάχιστον με τις δραματικές σειρές.

Το ”Modern Family” συνεχίζει να κυριαρχεί βέβαια στις ερμηνευτικές κατηγορίες, όμως τόσο αυτό όσο και το γερασμένο ”30 Rock” δε μοιάζουν να έχουν τη δυναμική περασμένων ετών.

Αρνητική έκπληξη (αναμενόμενη) η σταθερή απουσία του ”Community” από τις μεγάλες κατηγορίες, όμως πολύ ευχάριστη έστω η υποψηφιότητα για το σενάριο του ιδιοφυούς επεισοδίου με τα 7 παράλληλα timelines.

Όπως αρνητική έκπληξη (λιγότερο αναμενόμενη) η απουσία του ”Louie” από την κατηγορία Καλύτερης Κωμωδίας, δεδομένης της παρουσίας του Λούι CK σε όλες τις άλλες σχετικές κατηγορίες, δηλαδή ως πρωταγωνιστής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Για την απουσία του Νικ Όφερμαν του ”Parks and Recreation” (και της ίδιας της σειράς δηλαδή, εδώ που τα λέμε) δεν έχουμε λόγια.

Να σημειώσουμε ακόμα την παρουσία των Μπιλ Χέιντερ και Κρίστεν Γουίγκ για το ”Saturday Night Live” (η 2η μέχρι και φαβορί είναι, δεδομένου πως αποχώρησε από τη σειρά εν μέσω γενικευμένου κλίματος συγκίνησης), του Μαξ Γκρίνφιλντ ως λατρεμένος χαρακτήρας Σμιντ στο ”New Girl” (πιο λογική η υποψηφιότητα της Ντεσανέλ), και τέλος της υπέροχης Κάθριν Τζούστεν για τις ”Desperate Housewives” σε μια μετά θάνατον υποψηφιότητα.

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες στις μεγάλες κατηγορίες από το Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Το ”Girls” του ΗΒΟ ίσως να είναι και η φωνή μίας γενιάς!

* Διαβάστε τα πάντα για το ”Game of Thrones”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα