Nokia Ν900

Nokia Ν900

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Info-Com World 2009 η Nokia παρουσίασε τις καινούργιες συσκευές N900 και N97 mini οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στην ελλη...

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Info-Com World 2009 η Nokia παρουσίασε τις καινούργιες συσκευές N900 και N97 mini οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά στα μέσα Νοεμβρίου.Ν900 – Ένας υπολογιστής στην τσέπη σας



Παίρνοντας πολλά στοιχεία από τον κόσμο των desktop υπολογιστών, η νέα έκδοση του (βασισμένου στο Linux) open source λογισμικού Maemo, προσφέρει την εμπειρία ενός PC μέσα από τη συσκευή ενός κινητού τηλεφώνου. Έχει σχεδιαστεί με αυτή τη λογική και συνδυάζει πραγματική ισχύ ενός επεξεργαστή υπολογιστή με μνήμη για εφαρμογές έως 1GB.








Για να κάνει την πλοήγηση στο διαδίκτυο πιο ευχάριστη, το Nokia N900 είναι εξοπλισμένο με υψηλής ανάλυσης WVGA οθόνη αφής και ταχύτατη συνδεσιμότητα μέσω δικτύων 10/2 HSPA και WLAN. Χάρη στον browser με τεχνολογία Mozilla, οι ιστοσελίδες εμφανίζονται όπως και στην οθόνη ενός υπολογιστή. Επίσης, η υποστήριξη της τεχνολογίας Adobe Flash 9.4 βοηθά τα online videos και τις interactive εφαρμογές να εμφανίζονται πολύ ζωντανές και ρεαλιστικές. Οι ενημερώσεις του λογισμικού Maemo κατεβαίνουν στη συσκευή αυτόματα, μέσω του διαδικτύου.



Το N900 εξασφαλίζει εύκολο και γρήγορο messaging, εξαιτίας του πλήρους, slide-out πληκτρολογίου τύπου QWERTY. Οι αρχικές ρυθμίσεις για το email γίνονται με ελάχιστα αγγίγματα στην οθόνη και η υπηρεσία Nokia Messaging υποστηρίζει μέχρι και 10 προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα γραπτά μηνύματα και τα μηνύματα IM που ανταλλάσσει ο χρήστης με φίλους περιέχονται σε μία οθόνη, ενώ όλες οι συνομιλίες οργανώνονται ως ξεχωριστά παράθυρα.



Tο Nokia N900 διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 32GB, ο οποίος με μία microSD κάρτα μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τα 48GB. Όσον αφορά στις φωτογραφικές ικανότητες, το λειτουργικό Maemo και το Ν900 συνοδεύονται από ένα νέο tag cloud user interface το οποίο θα βοηθήσει τους χρήστες να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που τους προσφέρει η κάμερα των 5MP και τα οπτικά Carl Zeiss.




“Το Nokia N900 δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία κινούμαστε με το Maemo και την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας ώστε να εξελίξουμε το συγκεκριμένο λογισμικό ακόμη περισσότερο. Με το Maemo έχουμε κάτι που συνδυάζει την ισχύ ενός υπολογιστή, με τις δυνατότητες του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας, και είναι πραγματικά θαυμάσιο να διαπιστώνει κανείς το συναρπαστικό τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται”, δήλωσε ο Greig Williams.




Τεχνικά χαακτηριστικά




Web:



Δεν χρειάζετε να μεταφέρετε φορητό υπολογιστή μαζί σας. Τώρα, έχετε μια μικρή συσκευή στο μέγεθος ενός κινητού με μια μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης.



Κρατήστε ανοικτά πολλά παράθυρα web. Το πρόγραμμα περιήγησης Maemo υποστηρίζεται από την τεχνολογία Mozilla.



Χρησιμοποιήστε τις πλήρεις δυνατότητες του web γρηγορότερα μέσω συνδέσεων HSPA και WLAN υψηλής ταχύτητας.





Τηλέφωνο και επαφές



Μπορείτε να συγχωνεύσετε τον τηλεφωνικό κατάλογό σας, τις επαφές Skype και άλλες επαφές σε ένα βιβλίο διευθύνσεων όλα σε ένα.



Έχετε τη δυνατότητα να παραμείνετε online και δείτε τη διαθεσιμότητα, τα άβαταρ, την τοποθεσία και τη διάθεση των φίλων σας.



Επίσης έχετε τη δυνατότητα να συγχρονίστε τις επαφές σας με το Outlook.




Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ημερολόγιο



Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προώθησης, ημερολόγιο και επαφές με Mail for Exchange.



Μπορείτε να χρησιμοποιήστε το συρόμενο πλήρες πληκτρολόγιο που έχει σχεδιαστεί για γρήγορη πληκτρολόγηση και να επιταχύνετε το ρυθμό της πληκτρολόγησής σας περαιτέρω με έξυπνες λειτουργίες οθόνης και ολοκλήρωσης λέξεων.




Αναπαραγωγή μουσικής



Η μνήμη 32 GB σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε αναπαραγωγή μουσικής με τυχαία σειρά και δείτε βίντεο χρησιμοποιώντας , η οποία μπορεί να επεκταθεί στα 48 GB.



Μπορείτε να γεμίστε επανειλημμένα τη μαζική αποθήκευση USB με κορυφαία ταχύτητα μεταφοράς έως και 10 MB/s και απολαύστε εύκολα έργα σε ποιότητα DVD.




Φωτογραφία



Τα οπτικά μέρη Carl Zeiss και η κάμερα 5 megapixel, σας δίνουν την ευκαιρία να τραβήξετε εκπληκτικές φωτογραφίες.



Βίντεο WVGA 16:9 σε ανάλυση υψηλότερη του DVD.



Έχετε την ευκαιρία να κάνετε το δικό σας άλμπουμ και να το πάρετε σας μαζί σας.




Ovi Maps



Η συσκευή διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Ovi Maps για Maemo.



Έχει χάρτες για να βρείτε διευθύνσεις και τοποθεσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα