Κουβέλης: “Μέσα στο 2012 οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις”

Κουβέλης: “Μέσα στο 2012 οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις”

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και για το υπάρχον εκδηλωμένο ενδιαφέρον

Την εκτίμησή του ότι εντός του έτους θα γίνουν οι πρώτες αποκρατικοποιήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξαπολύοντας επίθεση κατά όσων τάσσονται κατά αυτών.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουβέλης δεν ανακάλυψε ποιες θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις, ενώ όπως είπε, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σαφές εκδηλωμένο ενδιαφέρον.

Παράλληλα, επιτέθηκε εναντίον όλων όσοι τάσσονται κατά των αποκρατικοποιήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “υπερασπίζονται μια κατάσταση που είναι συνυπεύθυνη για τα χάλια της χώρας”.

Στη συνέχεια ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, επισημαίνοντας ότι “δεν πρέπει να δημιουργήσουμε παραπάνω κραδασμούς σε μια κοινωνία που έχει διασπασμένη την κοινωνική της συνοχή”.

Πρόσθεσε, ότι οι κυβερνητικοί εταίροι “πρέπει να εργαστούν από κοινού για την αναδιαπραγμάτευση και την επιμήκυνση της δανειακής σύμβασης” και ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, με την Ελλάδα να είναι απλά ένα μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος.

Σε 3, 6 ή 8 δόσεις η εξόφληση των εκκαθαριστικών

Στην εξόφληση σε 3, 6 ή 8 δόσεις των εκκαθαριστικών της Εφορίας που αποστέλλονται στους φορολογουμένους και περιλαμβάνουν το φόρο εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε, πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση ώστε η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων να γίνει σε 6 έως 8 δόσεις. Ωστόσο, αυτό θα συνδέεται άμεσα με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος.

“Δεν μπορεί να έχει την ίδια μεταχείριση κάποιος που δηλώνει εισόδημα 100.000 ευρώ, με κάποιον που είναι λίγο πάνω από το αφορολόγητο”, δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα