Οι πρώτες στον κόσμο Blu-Ray Disk βιντεοκάμερες

Οι πρώτες στον κόσμο Blu-Ray Disk βιντεοκάμερες

Οι πρώτες στον κόσμο Βlu-ray disc βιντεοκάμερες της Hitachi μεταμορφώνουν τις ταινίες σας σε αριστουργήματα υψηλής ανάλυσης

Οι πρώτες στον κόσμο Βlu-ray disc βιντεοκάμερες της Hitachi μεταμορφώνουν τις ταινίες σας σε αριστουργήματα υψηλής ανάλυσης. Η Hitachi παρουσιάζει τις πρώτες Blu-ray disc βιντεοκάμερες, τις πρώτες στον κόσμο που αποθηκεύουν ταινίες home cinema, Full HD 1920×1080, σε Blu-ray disc media καθώς και τις πρώτες στον κόσμο που προσφέρουν μία πραγματικά ολοκληρωμένη λύση Full HD από την εγγραφή έως την αποθήκευση και την αναπαραγωγή.



Οι συγκεκριμένες βιντεοκάμερες θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2007 με ένα Blu-ray disc των 8cm για Full HD 1920×1080 εγγραφή, με αισθητήρα CMOS με την υψηλότερη στον κόσμο ευκρίνεια στα 5,3 megapixel, Hybrid Blu-ray disc + τεχνολογία HDD, με επεξεργασία Picture Master Full HD και συνδεσιμότητα HDMI, γεγονός που σημαίνει ότι η εγγραφή, αποθήκευση και αναπαραγωγή ταινιών θα γίνεται σε μοναδική, ολοκληρωμένη επεξεργασία Full HD.



Το Blu-ray disc επιτρέπει αναπαραγωγή στη μεγαλύτερη δυνατή ευκρίνεια Full HD, στη σημερινή διευρυνόμενη βάση συμβατών Blu-ray συσκευών, έτσι ώστε οι χρήστες να αναπαράγουν τις ταινίες τους στις μεγαλύτερες επίπεδες οθόνες HD, διατηρώντας την ποιότητα θέασης που συνήθως έχουν οι τελευταίες εκδόσεις κινηματογραφικών ταινιών.



Δεν διαθέτετε Blu-ray disc player, Blu-ray disc παιχνιδομηχανή ή Blu-ray compatible PC drive, αλλά επιθυμείτε μία Full HD 1920×1080 εμπειρία; Κανένα πρόβλημα. Οι νέες βιντεοκάμερες προσφέρουν συνδεσιμότητα HDMI, έτσι ώστε η ταινία να αναπαραχθεί απευθείας από την κάμερα σε μία ευρεία γκάμα τηλεοράσεων HD Ready που διαθέτουν θύρα HDMI.




Τα νέα μοντέλα



Πρόκειται για το μοντέλο Hitachi BD70E, που διαθέτει ένα μόνο Blu-ray disc και Multiformat+ DVD burner drive ικανό να αποθηκεύει έως και μία ώρα λήψης σε ανάλυση Full HD 1920×1080, και το μοντέλο BD7HE, ένα υβριδικό Blu-ray disc + hard disk drive camcorder που διαθέτει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 30GB καθώς και Blu-ray disc των 8 cm και Multiformat+ DVD burner drive.



Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν mini Blu-ray discs των 8 cm ή DVD-RAM, RW, R and +RW* των 8 cm, γεγονός που τα καθιστά συμβατά με τα νέα μέσα που διαθέτουν Full HD οπτικό δίσκο, Blu-ray disc καθώς και συμβατό με πιο δημοφιλή και λιγότερο ακριβά DVD formats των 8 cm.



Για όσους αναζητούν την τελευταία λέξη στην ποιότητα, στην ευκολία και την ευελιξία, η βιντεοκάμερα BD7HE Hybrid Blu-ray disc + HDD μπορεί να τραβήξει και να αποθηκεύσει 4 ώρες ποιοτικής εγγραφής στο εσωτερικό του HDD. Στη συνέχεια μπορούμε να επεξεργαστούμε την ταινία που έχουμε γυρίσει σε ολοκληρωμένα φιλμ πάνω στην κάμερα, πριν προχωρήσουμε σε εγγραφή σε πολλαπλά Blu-ray discs με το πάτημα ενός κουμπιού- όλα αυτά χωρίς να απαιτείται σύνδεση με PC ή άλλη συσκευή εξόδου.



Έτσι, όχι μόνο ελαχιστοποιείται ο χρόνος και η προσπάθεια που σχετίζεται με τη σύνδεση και μεταφορά αρχείων στο PC, αλλά και ο χρόνος που απαιτείται για να εγγραφεί ένας δίσκος είναι λιγότερος. Το μοντέλο BD7HE χρησιμοποιεί τη συμπίεση MPEG 4 AVC/H.264 της Hitachi, για την αντιγραφή Full HD αρχείων σε Blu-ray disc σε γρήγορο ρυθμό. Αυτό το υβριδικό Blu-ray disc + τεχνολογία HDD κάνει το μοντέλο BD7HE ιδανικό για τη δημιουργία πολλαπλών αντιγράφων σε Full HD Blu-ray discs, έτσι ώστε ο χρήστης να μοιράζεται τις αναμνήσεις του με οικογένεια και φίλους.




Συμβατές σήμερα και αύριο



Στις περιπτώσεις που πρώτη προτεραιότητα κατά την εγγραφή έχει ο χρόνος και όχι απαραίτητα η υψηλής ευκρίνειας ποιότητα, οι κάμερες μπορούν να ρυθμιστούν για εγγραφή σε standard quality mode. Έτσι έχουμε μέχρι και 2 ώρες εγγραφής στο μοντέλο BD70E και 8 ώρες στον ενσωματωμένο σκληρό δίσκο του BD7HE.



Όσο για την εγγραφή σε Blu-ray disc, και τα δύο camcorders είναι συμβατά με Multiformat+ και όπως άλλα camcorders Hitachi, μπορούν να εγγράφουν στα πιο δημοφιλή DVD των 8 cm, στα οποία περιλαμβάνονται DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R και +RW. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν κανονική λήψη απευθείας σε παραδοσιακά DVD για άνετη αναπαραγωγή, χαμηλού κόστους σε συνηθισμένες συσκευές DVD.



Οι βιντεοκάμερες διαθέτουν Blu-ray discs των 8cm, με χωρητικότητα 7,5 GBκαι δυνατότητα εγγραφής (BD-R) ή με δυνατότητα επανεγγραφής (BD-RE), διαθέσιμα από κορυφαίους κατασκευαστές ψηφιακών μέσων όπως η Maxell.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα